Čína la za jí
Recept ještě nebyl hodnocenJídla s chutí Asie mají u našich strávníků čím dál víc příznivců. Jednoduchá a rychlá příprava, dostupné suroviny a většinou i chutný výsledek. Zkuste též tuto variaci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jídla s chutí Asie mají u našich strávníků čím dál víc příznivců. Jednoduchá a rychlá příprava, dostupné suroviny a většinou i chutný výsledek. Zkuste též tuto variaci…
Maso umeleme, osolíme, opepříme. Přilijeme mléko, přidáme strouhaný uzený sýr,promícháme a necháme přes noc proležet. Druhý den si připravíme vlhkou utěrku, nebo kus…
V létě sklízíme dozrálou zeleninu a můžeme ji uchovat v mrazáku na další použití. To se nám naskytne v případě tohoto receptu na pečené vepřové maso. Plátky masa…
Maso osušené papírovou utěrkou nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.V hluboké pánvi na oleji orestujeme najemno nasekanou cibuli, přidáme maso a opečeme dozlatova…
Recept: na 4 porce asi 150 g syrových nenaklíčených fazolí. Pokud si koupíte nenaklíčené mungo, klíčky mají lepší chuť, než když si je koupíte už naklíčené - určitě…
Zeleninu omyjeme, okurku a papriku oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a též nakrájíme na kousky.Nakonec vše v misce smícháme s nakrájeným…
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, které připravíte podle tohoto receptu, potěšíte…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Česnek, 2 žluté cibule oloupeme a nakrájíme na jemno. Do pánve dáme rozehřát sádlo na kterém orestujeme cibuli, česnek a…
Na pánvi osmahneme zeleninu s masem. Když je maso zatažené, přidáme sůl, pepř a pokapeme sójovou omáčkou. Na konec přimícháme podle chuti chilli kousky a chilli omáčku.
Rozpustíme želatinu dle návodu, ochutíme octem, cukrem a solí-lepší je ostřejší chuť - vylijeme tímto nádobu asi půl cm - dáme ztuhnout. Uvaříme si vejce ,pokrájíme…
Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, opepříme, přidáme lžičku sójové omáčky a posypeme 1 lžící Solamylu. Promícháme a necháme chvilku odležet.Nakrájíme papriky na kousky…
Vepřové maso naklepeme, okořeníme a postupně naklademe zbytek surovin-(papriku na kostičky, cibuli na měsíčky, slaninu na kostičky a tvarůžky také na kostičky).…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s trochou oleje. Vejce také uvaříme. Po uvaření propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Vejce oloupáme a po vychladnutí…
Vaření z jednoho hrnce ocení snad každý z nás. Chutný bezmasý guláš plný zdravé zeleniny je hotový během pár minut a zvládne ho i úplný začátečník. S čerstvým chlebem se…
Nejprve si osmažíme cibuli na malé kousky s česnekem na plátky slabě dorůžova.Přidáme osolené a opepřené na 1 cm široké proužky nakrájené maso orestujem, dáme drcený…
Do misek rozdělíme nakrájenou zeleninu a dílky natvrdo uvařených vajec.Zeleninu a vejce přelijeme zálivkou připravenou ze smetany, citronové šťávy, soli, pepře a cukru…
Očištěné a omyté maso nakrájíme na menší kousky, přidáme koření a dáme orestovat na troše oleje. Po chvíli přidáme protlak s trochou vody na zředění, popřípadě kečup…
Uvaříme si těstoviny a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme zeleninu, osolíme, opepříme. Kuřecí maso už uvařené nebo upečené (vychladlé) nakrájíme a přidáme k…
Do hrnce s vodou dáme vařit červenou čočku - trvá to přibližně pět minut. V poslední minutce či dvou k čočce přidáme ještě velmi drobně obranou růžičku brokolice tak,…
Očistíme kuřecí maso, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a vložíme do misky. Dále připravíme cibuli (nakrájíme na proužky) s paprikami …
Velice jednoduchý recept na lehký letní předkrm, který můžeme skladovat v lednici i několik dnů. Omyjeme papriky. Celé papriky dáme do pekáče a přidáme asi 2 lžíce…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a dáme do hrnce orestovat na troše sádla. K cibuli přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, posypeme lžičkou sladké papriky a…
Těstovinové saláty jsou pro svou nenáročnost a variabilitu vítaným zpestřením našeho jídelníčku. Příprava zabere jen málo času a výhodou je i to, že mívá každý veškeré…
Žampiony očistíme, sloupneme a vnitřky společně s nožkou ostřejší kávovou lžičkou vydlábneme.Zeleninu nakrájíme, nožky a vnitřky žampionů na plátky, obě papriky a řapíky…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Retro: Plumlovský řízek zažene hlad i bez přílohy a kdysi stál 15 Kčs stejně jako biftek. Typické pro něj jsou tři zvláštní ingredience
Kotlety na šlehačce: Oblíbenou klasiku z jednoho hrnce dochutí hořčice, báječně chutná i s vrstvou strouhaného sýra
Jídelníček námořníků na lodích Kryštofa Kolumba: Solené ryby, suchary tvrdé jako kámen i kaše s červy