Marinovaná krůtí prsa
Recept ještě nebyl hodnocenPostup: Na marinádu prolisujeme česnek, zázvor očištěný nastrouháme, smícháme s dalšími přísadami. Mělo by vzniknout středně husté těstíčko přiměřené sladkokyselé, ne…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Postup: Na marinádu prolisujeme česnek, zázvor očištěný nastrouháme, smícháme s dalšími přísadami. Mělo by vzniknout středně husté těstíčko přiměřené sladkokyselé, ne…
Řapíky celeru očistíme a nastrouháme na tenké plátky.Rajčata rozřízneme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky.Připravenou…
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Polévky jsou skvělým základem našeho jídelníčku a můžeme je připravit prakticky z jakékoliv suroviny. Na tuto polévku budeme potřebovat kedluben a brambory, které…
Kombinace hřibů a smetany nikdy nezklame. Hedvábně krémová smetanová omáčka s hříbky je zahuštěná šlehačkou a provoněná spoustou másla. Podáváme ji nejlépe s knedlíkem,…
Vepřové koleno můžeme jednoduše připravit v tlakovém hrnci. K dochucení stačí použít pepř, libeček a sůl. Servírujeme ho s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí. Kromě…
Do misek rozdělíme nakrájenou zeleninu a dílky natvrdo uvařených vajec.Zeleninu a vejce přelijeme zálivkou připravenou ze smetany, citronové šťávy, soli, pepře a cukru…
Máte rádi krémové polévky? Květáková klasika se smetanou vás pohladí po duši i na chuťových pohárcích. Snadná a rychlá polévka poslouží jako menší oběd či večeře.
V čem je tato houbová omáčka jiná? Přidáváme do ní nastrouhaný celer, který podpoří chuť hub a na zjemnění pomazánkové máslo. Není třeba použít žádných dochucovadel,…
Chuťově vynikající vaječný salát je připravený snadno a jen z několika málo surovin. Stačí mít vejce uvařená natvrdo, sýr, cibuli a majonézu a můžete se pustit do jeho…
Cibuli si nakrájíme na jemno a zlehka restujeme do sklovita na pánvi s máslem. Pak dáme stranou a necháme vychladnout.Mleté maso si dáme do misky, přidáme všechny…
Křenovou omáčku připravíme snadno a za chvilku. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem a necháme vařit. Pak ji ochutíme čerstvým křenem, pepřem a muškátovým květem. Na závěr…
Cibulku jemně nakrájíme a lehce jí osmahneme na rozehřátém másle (ne do zhnědnutí!). Necháme vychladnout.Mezitím nakrájíme rohlík na malinkaté kostičky a zvlhčíme ho…
Hledáte zdravější verze omáček? Pak tenhle recept, je přesně pro Vás. Tuhle zeleninovou krémovou polévku lze skvěle dochucovat nejen koprem, ale také křenem či česnekem…
Máme tady recept pro milovníky smetanových omáček a zelených fazolek. Není to sice nic pro dietáře, ale zato je to tuze velká dobrota! Nejlepší je s bramborami a…
Panenku nakrájíme na 1,5-2cm silné plátky, osolíme, mezi mikrotenem pěstí lehce naklepeme, obalíme v polohrubé mouce, v sýrovém těstíčku, vložíme do rozehřátého tuku,…
Brambory i ostatní zeleninu pečlivě omyjeme, řepu oloupeme. Brambory nakrájíme na čtvrtky, zeleninu na větší kousky, lilky necháme vcelku. Vše dáváme do pekáčku.Přidáme…
Skvělá jemná smetanová polévka z cukety. Vařená vejce a opečená slanina přidají polévce nejen na chuti, ale dodají tělu i porci bílkovin. Díky tomu vás polévka příjemně…
Krémová a sametově hebká omáčka Alfredo je velmi jednoduchá. Máslo, parmazán a smetana společně tvoří dokonalou chuť. Tentokrát ji nebudeme podávat s kuřecím masem, ale…
Přestože je cibule běžná a levná, můžeme z ní uvařit slavnostní polévku. Cibuli osmažíme a povaříme ve vývaru. Poté přidáme bílé víno, které chuťově vyrovná nasládlost…
Kuřecí maso je vděčným sluhou všech šetrných hospodyněk. Je levné, chutné a dá se připravit na tisíc způsobů, včetně toho svátečního. Tato pečená stehna na cibulce jsou…
Chřest oloupeme a odřízneme spodní části. Oloupané slupky a odříznuté části dáme do jednoho litru osolené vody. Vaříme cca 20 minut a poté scedíme (vývar ponecháme).Z…
Maso nakrájíme na drobné kousky a naložíme na 10 minut do marinády.Mezitím připravíme na vaření rýži. Nakrájíme cibuli (na měsíčky) a česnek na kolečka. Do hlubší…
Máslo rozpustíme v zakryté míse tři minuty na 500 W. V míse vhodné do MT našleháme metličkou žloutky se lžící vína (vody) a pomalu zamícháme rozpuštěné máslo.Připravenou…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Tajemství točené zmrzliny: Za její původ vděčíme malé nehodě na předměstí New Yorku
Expertka radí: Jak a kde v lednici skladovat medvědí česnek? Vlhká utěrka je nezbytností, důležité je i správné místo v lednici
Čím nahradit cukr a maso? Chytré rady, jak snadno vařit v době půstu