Fondue chinoise
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nachystáme na servírovací tác, ryzí uvaříme, zeleninu ohřejeme. Do kotlíku dáme 3-4 kostky bujónu na 1.5 litrů vody, přivedeme k varu na sporáku.Curry omáčka: …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nachystáme na servírovací tác, ryzí uvaříme, zeleninu ohřejeme. Do kotlíku dáme 3-4 kostky bujónu na 1.5 litrů vody, přivedeme k varu na sporáku.Curry omáčka: …
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme drobně nakrájenou cibuli a zprudka opečeme plátky masa. Osolíme je, opepříme a každý silně potřeme hrubozrnnou hořčicí…
Velkou oblibu si kromě uzeného masa získaly i další uzené pochoutky, mezi kterými je i uzený sýr. Není to jen alternativa pro vegetariány, ale skvělá pochoutka, která…
Po vybrati steakov do panvice vlozim lyzicu grilovacej horcice a zalejem sladkou smotanou (nieco medzi pol a deci). Rozvarim to a nakoniec pridam CL zeleneho korenia aj…
Panenky odblanime a rozrizneme na plat. Takto pripravene maso osolime, opeprime cerstve mletym peprem a posypeme susenou bazalkou. Dale poklademe platky sunky Prosciutto…
Máslo rozmačkejte vidličkou a smíchejte s naloženým pepřem, lehce rozmixujte (tak, aby zůstaly velké kousky pepře). Na potravinářskou fólii rovnoměrně naneste podélně…
Šunkový salám je velice oblíbený nejen u dospělých, ale i u dětí. Pusťte se do jeho přípravy i u vás doma. Malý šunkový salám ve skleničce poslouží jako skvělá svačinka…
Do očištěné panenky zbavené případných stříbrných blanek vmasírujeme nadrcený pepř, potřeme olejem a uložíme do chladu na cca 1 hodinu. Před tepelnou úpravou vyndáme…
Zapneme troubu na 100°C. Porce lososa pokapeme limetkou nebo citronem, osolíme a opepříme. Na rozehřáté pánvi, kterou lze dát do trouby, rychle lososa opečeme na…
Nejdříve přivedeme smetanu k varu a přidáme nastrouhaný sýr. Necháme rozpustit a vmícháme pepř, případně sůl. Omáčka se může zdát řídká, ale zhoustne.Na pánvi opečeme…
Tvaroh utřeme s máslem. Celerové řapíky očistíme, případně sloupneme vlákna a nakrájíme na jemné proužky. Pepř necháme okapat. Vše přidáme k připravenému tvarohovému…
Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra.…
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Rybičky vidličkou rozmačkáme a smícháme s máslem. Přidáme cibuli, česnek, chilli a limetku.Nakonec přidáme zelený pepř a sůl podle…
Cibule oloupeme a nakrájíme na větší kusy, třeba osminky. Osolíme, posypeme kořením a přidáme pár kapek oleje. Necháme cca 30 minut odležet.Poté rozpálíme olej, cibuli…
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s kuličkami pepře. Přidáme nakrájené žampiony a chvíli opékáme. Zaprášíme moukou a po chvíli zalijeme mlékem. Omáčku necháme…
Líčka osolíme a opepříme.Na oleji nebo sádle je zprudka opečeme z obou stran, přidáme sušené houby, šalvěj, zelený pepř a nejprve zalijeme octem balsamico.Necháme…
Carpaccio z červené řepy je vegetariánským kolegou toho z hovězího masa. Tenké plátky vařené řepy namarinujeme ve sladkokyselé marinádě a necháme pořádně vychladit.…
Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme na kousky nakrájené rajče, kapii, česnek, balsamico, sojovou omáčku, feferon, naložený zelený pepř, chvíli opékáme,…
Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm po plátcích očištěnou hlívu na dobu cca 5 minut. Orestované houby vyjmeme z hluboké pánve a necháme na kuchyňské…
Maso nakrájíme na kousky a okořeníme. Přidáme lžíci oleje a necháme hodinu odležet. Na rozpálené pánvi se zbytkem oleje maso zprudka osmažíme. Mrkev povaříme 5 min a…
Játra očistíme a nakrájíme na cca 1-1,5 cm plátky. Rozehřejeme sádlo a plátky jater obalená ve směsi mouky a koření opékáme zprudka cca 1-2 minuty z každé strany.…
Rajčata nakrájíme na osminky, lehce osolíme a zakápneme olejem. Cibuli nakrájíme na proužky a přidáme k rajčatům.Rozpustíme máslo a krátce na něm orestujeme pepř.…
Kachnu vykostíme, prsa a stehna naložíme do marinády.Pomeranče vymačkáme a přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, podrcený pepř, podrcený česnek a tymián.Necháme 24 hodin…
Všechno koření včetně naloženého zeleného pepře vložíme do hmoždíře a velmi jemně utlučeme a podrtíme (můžeme si pomoci troškou olivového oleje). Maso, drobně nakrájená…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Samosběr jablek 2022: Velký přehled, kam pro ovoce vyrazit, jaké druhy jsou k mání a kde zaplatíte 5 Kč za kilo
Lahodné a zdravé avokádo: Jak ho skladovat, pěstovat a co si z něj připravit
Drobenka je ozdobou každého koláče. Aby byla křupavá, je třeba dodržet poměr ingrediencí, vůni jí dodá skořice nebo vanilka