Guláš z vepřové plece
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji ji zesklovatíme do růžova. Přisypeme papriku a utřený česnek.Přidáme na kostky nakrájené kousky masa a orestujeme. Pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 491 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,20 g |
– nasycené | 1,03 g |
– nenasycené | 2,10 g |
–– mononenasycené | 1,83 g |
–– polynenasycené | 0,27 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 65 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji ji zesklovatíme do růžova. Přisypeme papriku a utřený česnek.Přidáme na kostky nakrájené kousky masa a orestujeme. Pak…
Dáme si vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme a kápneme trochu oleje, když voda začne vřít, přidáme těstoviny, vaříme do měkka, scedíme, propláchneme vodou a zamícháme…
Na marinádu smícháme bylinky s olejem a pivem.Vepřové maso, česnekovou klobásu a slaninu pokrájíme na kostky, větší červenou papriku a cibuli pokrájíme na kousky. Vše…
Nejdříve si osmažíme cibulku. Až cibulka dostane zlatou barvu, přidáme vepřové maso nakrájené na menší kostky a opečeme na cibulce. Poté zalijeme maso vodou a necháme…
Na sádle si osmahneme cibulku pokrálenou na jemno. Maso na větší kostky přidáme do základu, osmahneme, přidáme kmín a masox a ještě chvilku orestujeme. Podlijeme vodou…
Na sádle osmahnu na drobno nakrájenou cibuli do zlatova a pak přidám předem namočené, okapané houby, okmínuji a nechám vydusit tekutinu. Pak na to nasypu na hrubé kostky…
Domácí vepřovka je skvělá a variabilně upotřebitelná sama o sobě. Pokud k masu navíc přidáme medvědí česnek a výrobek zavaříme, získáme výborně ochucenou masovou…
Hovězí maso dvakrát jemně umeleme . Vepřové maso umeleme nahrubo, šablona s otvory č. 5 - 6 mm. Uzené maso umeleme pokud možno najemno . Vepřové a hovězí maso…
Plecko omyjeme, osušíme, zbavíme blan a případného tuku a nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky. Ty naklepeme a z obou stran osolíme. Jalovcové kuličky v hmoždíři…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Špenát na 5 různých způsobů: V palačinkách plněných svěží tvarohovou náplní a šunkou chutná fantasticky
Recept na slaný masový koláč z křehkého těsta: Podle předpisu z 15. století funguje dodnes a je úžasně šťavnatý
Máte rádi smažené brambůrky? Ve viktoriánské éře platily za zdravou stravu!