Zapékané mleté maso s pohankou
Recept ještě nebyl hodnocenPohánku dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme na 20 min do perín.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a restujeme asi 5 minút…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pohánku dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme na 20 min do perín.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a restujeme asi 5 minút…
Pohánku zalejeme vriacou vodou tak, aby presahovala asi 1 cm nad pohánku. Zakryjeme a vložíme do perín, dobre zabalíme. Necháme 30 minút odpočívať, potom vyberieme a…
Pohanku namočíme ve vlažné vodě cca na 2 hodiny a posléze dáme vařit včetně vody v ní namočené. Vaříme spolu s masoxem/já používám zeleninový/. V době vaření si…
Pohanku přebereme, propláchneme, rozdrobíme do ní masox, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Hrnek zabalíme do ručníku a pohanku dáme dojít do peřin.Na trošce oleje…
Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kolieska narezanú klobásu, kukuricu, hrášok a krátko opražíme. Do pekáča rozložíme polovicu pohánky, na ňu navrstvíme…
Pohanku spaříme horkou vodou a zasteleme do postele asi na 3/4 hodiny.Mezitím si zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na proužky, přidáme pokrájené jatýrka a nové koření,…
Pohanku zalijeme dvojnásobným objemem vody, osolíme a vaříme 2-3 min. Odstavíme a necháme asi 30 min. dojít pod pokličkou.Nakrájenou cibuli osmažíme, přidáme prolisovaný…
V kastrolku rozpustíme máslo Ghee a orestujeme na něm jarní cibulku. Zaprášíme ji kurkumou.Přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo, orestujeme, přidáme pohanku a opět…
Červenou řepu očistíme a omyjeme a dáme vařit v osolené vodě cca 25 minut (dle velikosti bulvy).Pohanku propláchneme a dáme do hrnce. Na jeden hrnek pohanky dáme dva…
Pohanku propláchneme, dáme do uzavíratelné misky a zalijeme dvojnásobným množstvím vřelé vody. Přiklopíme, zabalíme do utěrky a uložíme pod peřinu (polštář, deku) cca na…
Loupanou pohanku přebereme, propláchneme a v osolené vodě vaříme asi 10 min (zkusíme, jestli je pohanka měkká).Poté necháme s utěrkou pod pokličkou chvíli dojít.Mezitím…
Pohánku premyjeme, zalejeme horúcou vodou, zakryjeme a dáme na 30 minút do perín ( dobre zabaliť ). Do vymasteného pekáča dáme 1/3 pohánky, husto posypeme ovocím,…
Na oleji orestujeme na kolieska narezaný pór, pridáme na plátky narezané šampiňóny a 10 minut podusíme.Pridáme pohánku, zalejeme vriacou vodou a privedieme opäť k varu.…
Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přisypeme propláchnutou pohanku a zalijeme jeden a půl násobkem vody (1.5 hrnku). Vlijeme fazole i s…
Nejprve v hrnci se 100 ml vody uvaříme pohanku do měkka.Zeleninu očistíme, oloupeme. Mrkev nastrouháme na jemno, cibulku nakrájíme na kolečka, česnek utřeme a…
Pohánku zalejeme vriacou vodou ( nie z varnej konvice!), zakryjeme a dáme na 30 minút do perín.Na troche oleja opražíme krátko na kolieska narezaný pór, pridáme na malé…
Husté, syté polévky jsou nejlepším pokrmem k večeři, zvlášť v zimním období. Jsou plné zeleniny a luštěnin a přesto jsou lehké, hřejivé a dokáží potlačit i špatnou…
Pohanka je velmi zdravá potravina. Můžeme ji například přidat do sekané, kterou ochutíme kořením a jarní cibulkou. Sekaná chutná skvěle a je šťavnatá. Podávat ji můžeme…
Pohanku propláchneme, dáme do uzavíratelné misky a zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody. Přiklopíme, zabalíme do utěrky a uložíme pod peřinu (polštář, deku) cca…
Hnědou pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru.Brambory vaříme samostatně ve slupce, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a opečeme na sádle dohněda.Po jejich vyjmutí na…
Okurku omyjeme, oloupeme - necháme na ní ale proužky. Podélně ji rozpůlíme, lžičkou odstraníme semínka a nakrájíme na měsíčky.Rajčata nakrájíme a také odstraníme semínka…
Fazole namočíme alespoň na 8 hodin do vody. Druhý den uvaříme do měkka. Můžeme uvařit v tlakovém hrnci, doba varu je asi 20 minut.Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím…
Bezlepková verze houbového kuby - staročeského vánočního pokrmu. Existuje mnoho variant s kroupami nebo s přidaným masem, ale hlavní chutí vždy zůstávají sušené houby,…
Připravíme si pohanku a necháme ji v teple nabobtnat. (Někdo pouze zalije horkou vodou, já ji vsypu do vřící vody, promíchám, vypnu, dobře zakryju, aby zůstala v teple -…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Darina Křivánková poradila, jak skvěle ochutit topinky. V jejím podniku je chválili i Jan Punčochář a Přemek Forejt
Oběd na neděli: Kuře na paprice se zakysanou smetanou a maďarskými nočky vás nadchne!
Stůl omotaný řetězem, pouštění skořápek a házení střevícem. Znáte dobře štědrovečerní zvyky?