Linecké kytičky
Recept ještě nebyl hodnocenJemné linecké kytičky, slepované rybízovou marmeládou, se budou ve vašich ústech jenom rozplývat. Patří mezi jeden z nejoblíbenějších druhů cukroví a jisté je, že bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemné linecké kytičky, slepované rybízovou marmeládou, se budou ve vašich ústech jenom rozplývat. Patří mezi jeden z nejoblíbenějších druhů cukroví a jisté je, že bude…
Mléko nalijeme do hlubší mísy nebo jiné nádoby. Přidáme cukr, sůl a vejce. Zamícháme (já používám šlehač, je to rychlejší). Postupně dle potřeby přidáváme mouku, tak,…
Ušleháme vejce, cukr, špetku soli a vanilkový cukr do pěny, nejlépe v robotu.Poté přidáme olej a kefír. Pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou. Přidáme…
Vychutnejte si ten nejlepší mix křupavé vnější vrstvy a lahodně měkkého těsta uvnitř. Použitím naběračky si zjednodušíte manipulaci s těstem. Pokud budete donuty dále…
Do proseté mouky dáme prášek do pečiva a přimícháme jemně opražené vločky. Přimícháme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Rukou tvoříme placičky a pokládáme na plech…
200 g masla, cukor, vanil. cukor a vajcia vyšľaháme. Pridáme múku s práškom do pečiva a maizenu. Cesto rozotrieme na plech. Mlieko s 50 g masla privedieme k varu,…
Ze všech přísad uhněteme těsto, zabalíme do folie a dáme do lednice odpočinout, nejlépe do druhého dne. Druhý den povolené těsto vyválíme na plát cca 3-4 mm, vykrajujeme…
Na náplň vaříme kokosové mléko s krupicovým cukrem a mandlemi tak dlouho, až se odpaří většina tekutiny a hmota zhoustne. Odstavíme, vmícháme změklou bílou čokoládu a…
Tento moučník připravíme velmi snadno. Všechny suroviny spolu s nastrouhanými jablky smícháme. Těsto ochutíme rumem a kakaem, navíc můžeme přidat i rozinky, ořechy nebo…
Na Vánoce se mnohé hospodyňky předhání v počtu napečeného cukroví. Tyto kopky pak snadno připravíte ze zbytků po lineckém, z kandovaného ovoce, různých odřezků řezů, no…
1. na těsto vyšleháme vejce s vodou do pěny, přisypeme oba cukry a ještě cca 2 minuty šleháme. 2. mouku smícháme s práškem do pečiva a s pudingem. Po částech při…
Všechny suroviny kromě pudinků smíchat dohromady,těsto rozdělit na 2 díly, do jednoho vmíchat pudink vanilkový a do druhého jahodový.Do vymazaného a vysypaného pekáče…
Všechny suroviny kromě pudinků smíchat dohromady,těsto rozdělit na 2 díly, do jednoho vmíchat pudink vanilkový a do druhého jahodový.Do vymazaného a vysypaného pekáče…
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím papírem, upečeme a ještě teplé poléváme. Bílý…
Vejce s cukrem utřeme do pěny, přidáme kakao, olej a mouku smícháme s práškem do pečiva.Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby…
Nutelu vyšleháme s lučinou do krému. Vršek piškotu namočíme do rumu, naneseme na něj lžičkou krém a přikryjeme druhým piškotem také namočeným v rumu. Takto hotové…
Kakaovou polevu vložíme do horké lázně do misky, rozpustíme. Do 2 misky vložíme máslo a 75g cukru a šleháme dokud se cukr nerozpustí. Tekutou kakaovou polevu po lžících…
Kakaovou polevu vložíme do horké lázně do misky, rozpustíme. Do 2 misky vložíme máslo a 75g cukru a šleháme dokud se cukr nerozpustí. Tekutou kakaovou polevu po lžících…
Kakaovou polevu vložíme do horké lázně do misky, rozpustíme. Do 2 misky vložíme máslo a 75g cukru a šleháme dokud se cukr nerozpustí. Tekutou kakaovou polevu po lžících…
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, nakrájené jablko, nasekané ořechy, kandované ovoce, citronovou kůru, rozinky atp., např. sušené ovoce atd.Vyšleháme sníh, k němu…
Vše smícháme dohromady a zředíme mlékem podle potřeby. Dozdobíme dle naší fantazie:-)Pečeme na 180°C, asi 30 min.
Troubu předehřejeme na 140-150 °C (podle trouby), křidélka očistíme a v kloubech rozdělíme. Všechny díly osolíme potřeme lehce olejem a poprášíme směsí paprik z obou…
V jedné míse smícháme sypké ingredience (obě mouky, prášek do pečiva, kypřící prášek do perníku, puding, třtinový cukr, skořice, kakao). V druhé míse smícháme tekuté…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Výlet do středověku: Koláčky s houbovou náplní podle 600 let starého receptu jsou překvapivě vláčné a nadýchané
Kde se vzaly knedlíky? Původně se smažily, pak pekly a až nakonec vařily
Nejkřupavější krutony jsou ty ručně trhané. Máslo, česnek a voňavé bylinky udělají z obyčejného starého pečiva luxusní zážitek