Rýžová kaše (téměř bez práce)
Recept ještě nebyl hodnocenJemná rýžová kaše bez práce, hlídání a připalování v hrnci? Ano, jde to! Vaše domácí pekárna ji zvládne hravě. Rýžová kaše z pekárny je opravdu luxusně připravená a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemná rýžová kaše bez práce, hlídání a připalování v hrnci? Ano, jde to! Vaše domácí pekárna ji zvládne hravě. Rýžová kaše z pekárny je opravdu luxusně připravená a…
Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme tři stroužky česneku, mražený listový špenát, kulatozrnou rýži a plechovku krájených rajčat. Necháme probublat a nakonec…
Vše vložíme do hrnce a vaříme cca 25 min. Pokud použijete vyšší úzký hrnec, bude se vám dobře mixovat.Po uvaření rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.Uchovávám…
Vložíme do papiňáku mléko a rýži, za občasného míchání přivedeme k varu, hrnec uzavřeme, necháme natlakovat, stáhneme plotnu na min. stupeň (na jedničku u elektriky) a…
Recept, který dokáže posunout "obyčejnou" mléčnou rýži až na práh kulinářských soutěží. Hebká rýže a na ní ovoce ve sladké šťávě citrusů. Buďte si jistí, že stolovníky…
Rýži zalijte vodou dle návodu na obalu (zpravidla v poměru 2:1) a dejte vařit. V posledních pěti minutách vaření přisypejte ještě vločky, které tak dojdou s rýží…
Rýži uvaříme v dostatečném množství zeleninového vývaru (řiďte se návodem na obalu). Než nám rýže zchladne, nastrouháme si mrkev na hrubém struhadle, jarní cibulku…
Maso nakrájíme na kousky a dusíme s paprikou, solí a částí vývaru asi 10 minut.K masu přidáme rýži a podlijeme zbytkem vývaru.Přikryjeme poklicí a dusíme v troubě, až…
Maso opláchneme, osušíme a prohlédneme, aby nezůstaly úlomky kostí. U každé porce asi 4x nařízneme nebo lépe nastřihneme šlachu po obvodu masa a svážeme každou porci…
Do hrnce vhodného do trouby dáme mléko, cukr a rýži. Hrnec přikryjeme a pečeme v troubě na 190-200 st. Občas rýži promícháme a podle potřeby doléváme mléko. Tím můžeme…
Do většího hrnce si dám vařit rýži, s tím, že vodu osolím a nasypu do ní kari (asi dvě PL), pak vhodím rýži. Vařím cca 15-20 minut do změknutí. Po uvaření dát okapat. …
Rýži propereme.Zalijeme ji vodou, cca 2 cm nad hladinu rýže a vaříme v nepřilnavém hrnci na středním stupni do měkka.Jakmile je rýže měkká a voda se zcela vstřebala,…
Jednou za čas je chuť na nějaký sladký oběd. Zvláště pak v létě a na začátku podzimu, kdy dozrává spousta druhů ovoce. Klasický nákyp je spojením výše zmíněného. V tomto…
Pokud nemáte mlékovar, doporučuju rýži (nepranou) začít vařit nejdříve ve vodě a později dolévat mléko a míchat a míchat, aby se nepřipálila. V mlékovaru jsem ji vařila…
Nakrájejte si cibulku (nemusí být příliš najemno). Osmahněte ji na olivovém oleji, až začne zlátnout, přisypejte k ní rýži a osmahněte ji (tak dvě tři minutky). Ztlumte…
Troubu předehřejeme na 175°C. V pánvi s rukojetí rozehřejeme na středním plameni olej s máslem a orestujeme na něm cibuli dosklovita. Přidáme klobásky a řapíkatý celer…
Propláchnutou rýži dáme vařit s mlékem, špetkou soli a vanilkovým luskem. Když je rýže dostatečně měkká, vyjmeme lusk a do rýže vmícháme plátek másla, med podle chuti.Na…
Opláchnuté meruňky namočíme na hodinu do pomerančové štávy a rumu.Uvaříme rýži podle návodu na obale.Ovoce ve štávě rozmixujeme a přidáme k uvařené rýži, dochutíme…
Nadrobno nakrájenou zeleninu i cibuli orestujeme na másle.Zalijeme vodou a přidáme kostku bujónu, hrst rýže, nakrájenou kapustu a když máme, můžeme přidat i květák nebo…
Základem těsta jsou sušenky, které je potřeba nejdříve nadrtit. Použijte k tomu nějaký přístroj, nebo je dejte do sáčku a postupně rozbijte paličkou. Vložte je do mísy,…
Na masle orestujeme salotku, přidáme 2 promackle nasekane cesneky a rýži. Osolíme a opeprime. Zalijeme vinem a nechame zredukovat. Pridame bylinky a zalijeme vyvarem.…
Nejprve si spaříme, oloupeme a nakrájíme rajčata na kostky. Na oleji si zpěníme nakrájenou cibuli, po chvilce dáme k cibuli restovat na kostky nakrájený seitan a na…
V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm jemně pokrájenou šalotku. Když šalotka zavoní, tak přidáme rýži, kterou zprudka restujeme asi 1 minutu. Po chvilce rýži…
Rýži si předem namočíme (já máčím minimálně 12hod, ale lepší je 24hod), poté rýži scedíme. Hříbky si namočíme do vody. Na pánvi orestujeme šalotku a v hrnci cibuli. K…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Šéfkuchař Petr Hajný prozradil recept, jak si doma připravit fantastická telecí játra s černou čočkou a cibulovým zelím
Byliny v kuchyni: Rozmarýn je výborný na tmavé vlasy. Vyrobte si z něj zdravé víno!
Hit léta: Domácí houska bez mouky jen ze 3 surovin. Takhle snadné to je