Kuřecí na celeru, jablkách a šalvěji
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa, osolíme a opečeme. Poté k masu vložíme celer a jablka pokrájená na kostičky, šalvěj a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa, osolíme a opečeme. Poté k masu vložíme celer a jablka pokrájená na kostičky, šalvěj a…
Přivedte k varu 0,5 l vody s mlékem a špetkou soli. Postupně přisypávejte za stálého míchání mouku. Jakmile je polenta hotová, vlijte ji do pekáčku, aby byla asi 2 cm…
Nejprve zprudka opečeme játra, z každé strany stačí 2 minuty, uvnitř by měla zůstat růžová. Vyjmeme a zabalíme do alobalu. Na pánev dáme orestovat slaninu s cibulí a…
Kotlety mírně naklepeme a po okrajích nařízneme, aby se při opékání nezkroutily. V pánvi rozehřejeme olej, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Podlijeme vínem,…
Tortellini uvaříme ve slané vodě a scedíme.V hlubší pánvi rozpustíme máslo, vhodíme celé lístky šalvěje, lehce je orestujeme a přihodíme okapané těstoviny.Promícháme a…
Krůtí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáčku. Slaninu pokrájíme na kostičky a posypeme s nimi maso. Vložíme do předehřáté trouby, necháme zapéct,…
Cibuli nakrájíme na kolečka nebo jak chcete, brambory oškrábeme, jablka zbavíme jadřinců a obojí také pokrájíme. Vložíme do remosky nebo pekáčku a osolíme. Kůži na…
Kuře naporcujeme podle velikosti na 4–6 dílů. Vydatně osolíme a opepříme. Podle počtu porcí nachystáme stejný počet plátků másla, kdy z obou stran přiložíme list šalvěje…
Kuřecí prsa podélně nakrojte tak, aby vznikla kapsa. Naplňte ji kozím sýrem, každý kousek masa pevně obalte ve dvou plátcích slaniny a vsuňte pod ni šalvějové lístky.…
Kuracie stehná osolíme a okoreníme. Uložíme ich do pekáčika.Na stehná dáme plátky slaniny a posypeme lístkami estragonu a šalvie.Podlejeme vínom a zakryjeme.Pečieme na…
Vejce, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a bylinky rozmixujeme na kaši. Ryby namočíme v bylinkové směsi, obalíme v žitné mouce a smažíme na oleji nebo (zdravěji) pečeme…
Morčacie stehno som umyla, osušila. Na panvicu som dala na kocky nakrájanú slaninu. Keď slanina uvoľnila tuk, vložila som stehno a zo všetkých strán so opiekla. Pridala…
Dáme vařit rýži dle našich zvyklostí.Smícháme citronovou kůru, trošku šťávy, šalvěj, papričku a česnek v malé mističce a necháme chvíli odležet. Prsa osolíme, opepříme a…
Každé prso rozdělíme podélně na dva plátky, osolíme, bohatě opepříme, poklademe každý dvěma lístky šalvěje a zabalíme do plátku šunky. Můžeme připnout párátkem.…
Na másle si restujeme cibuli skoro do hněda, čím déle ji restujeme, tím je sladší, takže záleží na chuti každého, zda ji má rád sladší či říznější. Pokud cibuli ihned…
Dužninu dýně nakrájíme na malé kostičky, šalotku a šalvěj nakrájíme nadrobno. Plátek chleba rozmixujeme a osmažíme v pánvi s trochou oleje.Chléb odložíme a ve stejné…
Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme 20-30 minut vypotit. Cibuli nakrájíme na kolečka. V kastrůlku rozpustíme cukr na světlý karamel, vlijeme červené víno,…
Nejprve si připravíme dýňové pyré. Malou dýni Hokkaidó rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme. Vydlabanou dýni nakrájíme i se slupkou na větší kusy, které poklademe na…
Do menšího hrnce s těžkým dnem nalijte vodu a přidejte 3 stroužky česneku, větvičku rozmarýnu, šalvěj a asi 1/3 tymiánu. Dejte vařit na mírný plamen, aby bylinky pořádně…
Králíka rozporcujeme na 6 dílů (2x přední běhy,2x zadní běhy,2xhřbet).Maso lehce prošpikujeme(nemusí se),osolíme a posypeme kořenící směsí.Do pekáčku si vložíme králičí…
Květák očistíme, rozebereme na malé růžičky, promícháme s olejem, solí a pepřem a dáme na plech vyložený papírem na pečení a do trouby péct při 220°C, dokud není měkký…
Maso nakrájíme na plátky, které zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Sušenou šunku a rajčata nakrájíme na nudličky, šlavěj posekáme nebo necháme lístky vcelku, na tom…
Pórek nakrájíme na půlkolečka a dáme do hrnce na rozehřáté máslo. Necháme ho chvilku restovat, po chvilce přimícháme mrkev nakrájenou na kousky, česnek nakrájený na…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Falešné tataráky dokáží trumfnout i masový originál. Výraznější chuť má avokádový, červená řepa zase přidá jemnou kyselost
Obyčejný kořen? Petržel dokáže zničit zápach z úst a nahradí i pleťovou vodu
V Prostřeno se dnes bude připravovat Club sandwich z hráčských doupat. Jak se správně dělá?