Zeleninová polévka s bylinkovou vaječnou jíškou
Recept ještě nebyl hodnocenZahřejeme olej a zasypeme jej krupicí. Mícháme, dokud jíška nezezlátne, pak odstavíme.Vajíčka rozšleháme s nasekanou šalvějí a 1 lžící nasekané petrželky a přidáme k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 274 kJ / 66 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zahřejeme olej a zasypeme jej krupicí. Mícháme, dokud jíška nezezlátne, pak odstavíme.Vajíčka rozšleháme s nasekanou šalvějí a 1 lžící nasekané petrželky a přidáme k…
Pokud chcete v neděli smažit opravdu křehké a voňavé řízky, začněte podle našeho receptu s přípravou o den dříve. Naložení masových plátků do podmáslí se postará o…
Krkovička, brambory a cibule - tři základní suroviny, ze kterých vykouzlíme výborný oběd. Můžeme experimentovat s bylinkami i kořením, fantazii se meze nekladou. Vůbec…
Dokřupava vypečené a šťavnaté plátky bůčku byly předem naložené v pivní marinádě s česnekem, citronovou šťávou a bylinkami. Jako příloha se k nim výborně hodí grilovaná…
Grilovaná vepřová plec, u které využijeme chuť pečeného česneku. Spolu s nápaditou marinádou oživí maso a příjemně překvapí strávníky. Určitě se k tomuto receptu budou…
Kuře rozporcujeme, osolíme a ze všech stran opečeme na másle dozlatova.Vyjmeme ho, do zbylého tuku dáme zezlátnout nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme oloupaná,…
Panenku očistíme od blanek, omyjeme a osušíme. Pokapeme olejem a osolíme. Posypeme pepřem a necháme 1/2 hod. odležet. Na horké pánvi pečeme maso nejprve na sucho z…
Trhané maso využijeme v různých sendvičích, či burgerech. Nejlepší je, když maso budeme před pečením delší dobu marinovat. Fenyklová semínka dodají masu zajímavé, lehce…
Kousky kuřete lehce poprášíme moukou promíchanou se solí a pepřem a přebytek oklepeme. Na pánev dáme polovinu oleje, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a kuře ze…
Nejprve dáme péci v alobalu neloupanou palici česneku, kterou zakápneme troškou oleje. Trvá to při teplotě 220°C asi 40 minut. Nejlépe je upéci česnek do zásoby, pokud…
Maso opláchneme osušíme prošpikujeme špalíčky slaniny a česnekem posolíme posypeme kořením na divočinu.Cibuli zbytek česneku a slaniny nakrájíme na plátky a dáme do…
Tresku si omyjeme a vysušíme a buď ji rovnou naporcujeme nebo ji můžeme péct celou, pak ji dobře osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a necháme odpočívat. Mezi…
Vepřové maso, nakrájené na plátky a orestované a pánvi, podusíte doměkka se zeleninou. Získáte lahodné maso, které můžete doplnit přílohou z brambor. Společně podávaný…
Pažitkový olej: Pažitku nasekáme na drobné kousky. Na dno sklenice nalijeme trošku oleje a pěchujeme bylinku. Pažitku zhruba v polovině proložíme plátky česneku a…
Neoloupané brambory dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Dáme do studené vody. Po chvíli je vytáhneme a osušíme. Máslo rozpustíme a do teplého přidáme koření, bylinky a…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme ostatní přísady a dobře propracujeme .Rukama tvoříme válečky, které obalíme ve slanině. Dala jsem 2 plátky na jeden váleček, měla jsem 6…
Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme.Pokapeme zvnějšku i zevnitř limetkovou šťávou a necháme chvilku odležet.Mezitím posekáme bylinky a smícháme je se slaninou nakrájenou…
Jahňací chrbát narežeme cez mäso až po kosť na časti ( podľa stavcov ). Osolíme aj v zárezoch, posypeme tymiánom a do zárezov striedavo vložíme lístky bazalky a šalvie.…
Recept na velmi rychlé těstoviny se smetanovou omáčkou se sýrem, kterou můžeme libovolně obměňovat s pórkem, žampiony, bazalkou nebo jinými bylinkami. Omáčka hotová raz…
Kapra dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme odležet. Mezitím připravíme topinky a uložíme je v teple. Porce kapra obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na…
Jednoduché a zajímavé jídlo, které spojuje kus masa, zeleninu a netradičně i trochu alkoholu. Křupavý zelený chřest je zabalený v závitku ze sušené šunky a kuřecího prsa…
Maso dáme do horké vody vařit asi na 10 minut. Předvařené omastíme sádlem, podlijeme, přidáme pokrájenou zeleninu, okořeníme a dáme péci. Na sucho opražíme mouku,…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami