Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí kuřecí vývar je výborný k nedělnímu obědu, nebo při nemoci, kdy vás postaví na nohy. Podává se s čerstvou nasekanou petrželkou a krupicovými noky, které jsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 490 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,40 g |
– nasycené | 1,32 g |
– nenasycené | 1,88 g |
–– mononenasycené | 1,42 g |
–– polynenasycené | 0,46 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 260 mg |
Sodík | 79 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 1,40 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Domácí kuřecí vývar je výborný k nedělnímu obědu, nebo při nemoci, kdy vás postaví na nohy. Podává se s čerstvou nasekanou petrželkou a krupicovými noky, které jsou…
Silný čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Kuřecí vývar ale nemusíme podávat jen jako polévku. Dá se použít…
Poctivý, silný kuřecí vývar podávaný s obraným kuřecím masem, mrkví, pórkem, hráškem a čínskými nudlemi vás zasytí, zahřeje a navíc si na něm pochutnáte. Příprava vývaru…
Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu.Vývar…
Jemnou a krémovou bramboračku si jistě oblíbíte. Na její základ nejprve uvaříme silný kuřecí vývar. Z brambor, bylinek a smetany pak vykouzlíte dokonalou polévku na…
Kuřecí maso omyjeme a dáme vařit do hrnce s vodou přidáme kostičku zeleninového bujonu. Dáme vařit. Když je maso měkké, vyjmeme ho, obereme a rozkrájíme na malé kousky …
Do hrnce vložíme oprané kroupy, kuřecí skelet, libeček, pórek a na půlkolečka nakrájenou mrkev. Osolíme, zalijeme studenou vodou, vmícháme mletou pariku a dáme vařit asi…
Čerstvé zelí nakrouháme, kysané překrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na kolečka, ostatní maso na kousky. Cibuli nasekáme na hrubé kostky. Maso obalíme v uvedené…
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou cibulí, zbavené jen vrchní slupky. Během vaření sbíráme pěnu.…
Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…
Očištěné skelety, drůbeží játra, srdce a žaludky dáme vařit s novým kořením, bobkovým listem a pepřem do slané vody.Zvlášť dáme vařit na kostičky nakrájenou mrkev.Maso…
Kuřecí díly omyjeme a vložíme s rozpůlenou cibulí, celým česnekem a houbami do většího hrnce. Hub nedáme moc, stačí mezi prsty, nesmí přebít chuť drůbeží polévky, ale…
Vsetko dame do hrnca, zalejeme vodou (dala som asi 3 velke hrnceky) a varime, kym maso nie je makke. Priblizne 30-40 minut.
Kuřecí skelety uvaříme ve vodě. Do vzniklého vývaru uděláme za pomocí dvou lžiček noky z polotovaru, který byl dochucen utřeným česnekem a majoránkou. Vaříme na mírném…
Ze skeletu připravíme vývar na omáčku, ze zbytku pak připravíme polévku a obereme do ní maso z kostí. Kuřecí prsíčka nakrájíme, osolíme a opepříme a opečeme na másle.V…
Kuřecí skelety, stehno, plátky zázvoru a celou cibuli vložíme do studené vody, osolíme a přilijeme rybí omáčku. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu, která se bude tvořit na…
Kuřecí kostru uvaříme a obereme maso. Na oleji podusíme mraženou směs, ke které přidáme lžičku koření. Zalijeme vývarem z kostry, přidáme nakrájené maso a nudle a…
Večer před vařením polévky namočíme loupaný hrách, do druhého hrnce kroupy. Omyté, posolené a opepřené kuřecí skelety dáme do pekáčku spolu s rozkrojenou neloupanou…
Kuřecí skelety rozpůlíme, zlehka potřeme olejem a trochu osolíme. Rozložíme na pekáč, přidáme celou očištěnou kořenovou zeleninu, rozkrojenou hlavičku česneku a omytou…
Očistíme si zeleninu, cibuli, česnek, opláchneme si natě a maso. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme kuřecí skelety, kachní droby, všechno koření, natě, sůl. Když…
Kuřecí zalejeme vodou, přidáme všechno koření, sůl a cibuli.Přivedeme k varu, stáhneme a vaříme asi hodinu.Poté vývar přecedíme a maso necháme vychladnout, nakrájíme a…
Skelety a kosti dáme do studené osolené vody a vaříme cca 1 hodinu.Skelety a kosti vyjmeme a obereme maso.Vývar slijeme do jiného hrnce a dáme do něj vařit mrkev a celer…
Skelety a kosti dáme do studené osolené vody a vaříme cca 1 hodinu.Skelety a kosti vyjmeme a obereme maso.Vývar slijeme do jiného hrnce a dáme do něj vařit mrkev a celer…
Polievkovú zmes umyjeme a dáme variť do osolenej vody.Pridáme celé čierne korenie a očistený a pokrájaný kaleráb, mrkvu a na malé kúsky nakrájanú brokolicu.Do polievky…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51