Zámecká kuřecí stehna (zdroj časop.Blesk)
Recept ještě nebyl hodnocenStehna očistíme, prsty uděláme kapsu v horní části pod kůží. Osolíme a necháme odpočinout. Uděláme si nádivku - pokrájíme rohlík na malé kostičky, zalijeme smetanou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Stehna očistíme, prsty uděláme kapsu v horní části pod kůží. Osolíme a necháme odpočinout. Uděláme si nádivku - pokrájíme rohlík na malé kostičky, zalijeme smetanou,…
Cukety a brambory nakrájime na kostky. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme cukety a brambory, zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme cca 20 minut. Tyčovým mixerem…
Cukety a brambory nakrájime na kostky. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme cukety a brambory, zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme cca 20 minut. Tyčovým mixerem…
Cuketu nastrouháme spolu s česnekem (dělám v robotu). Smícháme s vajíčky, kořením, zahustíme strouhankou – těsto by mělo být trochu hustší než na bramboráky. Dáme do…
Hlubší, širší hrnec naplníme do čtvrtiny vodou a uvedeme k varu.Do každého sáčku kápneme olej, mezi dlaněmi malinko promneme a sáčky vložíme do 250 ml hrnků.Vejce…
Kurča naporcujeme, osolíme, okoreníme a posypeme paprikou.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Vložíme porcie kurčaťa, pridáme nakrájané paradajky, prelisovaný…
Žampiony a papriky nakrájet nahrubo, cibuli na jemno. Cibuli orestujeme dozlatova, přihodíme žampiony a papriky, přidáme mletou papriku, pepř a sůl a vše společně…
Suroviny na těsto smícháme a pečeme cca 1/2 hodiny při 150 stupních. Upečený dortík vydlabeme tak, abychom vytvořily z korpusu misku.Na náplň dobře promícháme všechny…
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibuli, kořením a ostatními surovinami. Pořádně prohněteme a necháme chvíli odpočinout.Papriky vydlabeme a očistíme od zrníček. Naplníme…
Slaninu nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji, parmazán nastrouháme na jemno.Do misky dáme žloutky, smetanu a parmazán a vyšleháme vidličkou.Těstoviny uvaříme, dáme…
Plátky vykoštěné krkovičky naložíme den předem do pivní marinády. Důkladně promícháme v misce s víčkem.Druhý den oškrábeme brambory, nakrájíme na větší kousky a vložíme…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente (klidně i malinko méně).Rozmrazíme špenát na pánvičce s trochou másla, přidáme prolisovaný česnek, špetku curry (fakt málo, ve…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, kakao, kávu, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné…
Mleté maso ochutíme a necháme uležet v lednici. Mezitím uděláme těsto tak, že smícháme všechny ingredience a vytvoříme spíše sušší těsto, necháme ho odpočinout ve fólii…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, sezamovými semínky, sušenými bylinkami a strouhaným sýrem a vmícháme najemno nastrouhanou syrovou dýni (vydlabanou a oloupanou) a…
Cuketu nastrouháme, vymačkáme a dáme do mísy. Přidáme vejce, strouhanou mrkev, mouku, sůl a pepř. Na plech dáme papír na pečení a silně ho potřeme olejem (nebo použijeme…
Na spodní patro vymíchat vejce s cukrem a pak přidat ostatní ingredience. Na závěr je možné obarvit (já použila modré gelové barvivo). Na piškotová patra vyšlehat…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Maso a játra pokrájíme na kostky a orestujeme na cibulce a česneku (česnek přidáme až na konci, aby nezhořkl). Pak dusíme do úplného změknutí.Přidáme smetanu a všechno…
Na másle opečeme nakrájený a dobře propláchnutý pórek a na malé kusy nakrájenou dýni i se slupkou. Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.Rozmixujeme…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky narezanú tekvicu, zalejeme vodou, osolíme a povaríme 5 minút.Kaki nakrájame na kocky. Niekoľko kociek kaki dáme…
Maso naklepeme, po stranách trochu nařízneme, aby se nekroutilo, osolíme a opepříme a z jedné strany obalíme v mouce.Na pánvi rozškvaříme špek, přidáme nakrájenou cibuli…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Proč je sushi z obchodu dobrou volbou? Je kolikrát lepší než ze špičkové restaurace, říká kuchař Lukáš Neckář
Domácí hrníčkový perník: Vláčný a voňavý je díky vlašským ořechům i koření. Jednoduchý moučník je brzy na stole
Výroba domácího sýra: Jak na smetanový ze dvou surovin nebo mozzarellu z mikrovlnky