Domácí spätzle s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto na spätzle vyšleháme dohladka, až se začnou tvořit bublinky. Těsto je o něco tužší než na lívance. Necháme 15 minut odpočinout.Mezitím na másle osmažíme dohněda…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 634 kJ / 152 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 33,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Těsto na spätzle vyšleháme dohladka, až se začnou tvořit bublinky. Těsto je o něco tužší než na lívance. Necháme 15 minut odpočinout.Mezitím na másle osmažíme dohněda…
Nejprve vyškvaříme na suché pánvi slaninu nakrájenou na kostičky. Z těsta podle receptu viz. výše uvaříme spätzle a přihodíme je ihned ke slanině. Přidáme posekaná…
Spätzle uvaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a smícháme s 2 lžícemi oleje ze sušených rajčat. Necháme chvilku odležet.Zeleninu nakrájíme na malé…
Slaninu, papriku, tvarůžky a pórek nakrájíme na kostičky. Slaninu dáme na trochu oleje vyškvařit, přidáme papriku a pórek, asi 5 minut opékáme. Pak vložíme tvarůžky,…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 8. 6. 2024 16:39
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Salát s vůní exotiky: Vietnamský salát gỏi xoài je osvěžující díky mangu. Co mu dodá křupavost?
Upekli jsme preclíky podle receptu z MasterChef Česko: Voní pivem a chutnají jako sádlové houstičky od babičky
Pečení na víkend: Frgálová buchta na plech chutná jako pravý valašský koláč, ale je přitom mnohem jednodušší na přípravu