Mechový dort (se špenátem)
Recept ještě nebyl hodnocenZelené dorty jsou velkou módou posledních let. Zaujmou svým neobvyklým vzhledem a dobrou chutí. Protože se většinou jen dozdobí ovocem, troufnou si na ně i začátečníci,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 104 kJ / 25 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,16 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 1,60 g |
– cukry | 0,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zelené dorty jsou velkou módou posledních let. Zaujmou svým neobvyklým vzhledem a dobrou chutí. Protože se většinou jen dozdobí ovocem, troufnou si na ně i začátečníci,…
Mechové dorty se těší stále větší oblibě a tak vznikl nápad, upéci z téhož těsta i tyto minidortíčky. Budou pro svou barvu výraznou ozdobou na vašem svátečním stole. Jak…
Vychytaný recept na přípravu hermelínu se v sezóně grilování bude určitě hodit. Většina z nás už je masem přejedená. Mezi rychlejší alternativy patří měkký, smetanový a…
Mechový dort je hitem posledních let. A není se čemu divit. Spojení šťavnatého korpusu z baby špenátu s výborným krémem z mascarpone, šlehačky a vanilky, to je opravdu…
Zdraví prospěšný špenát zařazujeme do svého jídelníčku často. Zkuste ho spojit s vejci a jemnou mozzarellou a usmažte výborné placky! U tohoto receptu oceníte jeho…
Kuřecí prso pokrájíme na asi 6-8 malých kousků. Ty zlehka naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, přidáme tymián a necháme asi hodinu odležet.Poté na pánvi…
V horkých letních dnech nemáme chuť konzumovat těžká a teplá jídla. Naopak přichází čas lehkých a osvěžujících zeleninových salátů, které jsou navíc připravené během pár…
Opečený lančmít s bramborem je pro nás starší a pokročilé vzpomínkou na jídlo mládí. Přesto patří určitě i dnes k jídlům, které se vyplatí si občas ukuchtit. Jeho…
Lososa omyjeme, na plechu osolíme, opepříme a postříkáme lehce olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 220 °C přibližně 15 minut.Mezitím si ve vodě uvaříme…
Itálie snadno a rychle i u vás doma. Máte rádi italská jídla, ale zdráháte se jejich přípravy? S tímto receptem připravíte skvělé domácí ravioly plněné špenátem a…
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Jarní cupcaky jsou svěží, krásně barevné a dokonale sladké. Zelené těsto vytvoříme díky listům baby špenátu. Jeho chuť doplní malinová marmeláda a krém z mascarpone a…
Noky uvaříme v osolené vodě.Na másle opečeme nakrájenou šunku a přidáme špenát, promícháme a po chvíli zalijeme smetanou, osolíme a opepříme. V mléce promícháme solamyl…
Kuřecí maso je skvělé svojí rychlostí tepelné úpravy. Pokud tedy chystáte oběd na poslední chvíli, inspirujte se zde. Kuřecí prsa naplňte mozzarellou, rajčaty a lístky…
Hlavičky očistíme a vykrojíme z nich zbytek nožek.Sýr nastrouháme, čabajku i nožky žampionů nakrájíme na jemno. Špenát spaříme, zchladíme, opatrně z něj vymačkáme vodu…
Luštěniny by měly být součástí zdravého a vyváženého jídelníčku, hlavně pro svůj obsah vlákniny. Takový čočkový salát s baby špenátem, dochucený pálivou pastou Harissou,…
Tento oblíbený dort zaujme na první pohled díky své krásné zelené barvě. Tu korpusu dodá špenátové pyré. Dort naplníme jemným krémem z tvarohu a šlehačky, do kterého…
Listy čerstvého špenátu rozmixujte společně se 2 vejci.Rozmixovanou směs přelejte do větší mísy a přidejte mléko, sůl a obě mouky. Metličkou vyšlehejte klasické…
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch).Špenátové listy dáme do cedníku a přelijeme vařící vodou a následně propláchneme ledovou, promícháme a necháme okapat. Poté…
Plněné masové kapsy jsou zpravidla svátečním pokrmem. Dovnitř plátku masa zabalíme lístky čerstvého špenátu, kousek sýru a plátek šunky. Z výpeku, který nám vznikne po…
Maso osolíme, opepříme, pokapeme olejem a worchestrem. Necháme odležet aspoň hodinku.Na pánvi ho ze všech stran opečeme a zabalíme do alobalu. V troubě pak maso dopečeme…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a okořeníme kari. Takto okořeněné maso orestujeme na oleji.Špenát propláchneme a krátce spaříme v menším množství…
Milovníci sýrů zajásají, obalovaná Niva je chuťově výraznější než obyčejné druhy sýrů. Přidejte k lahodným roztékajícím se kouskům nejlépe bramborovou přílohu a…
Zeleninová směs je skvělou jednoduchou a lehkou variantou bezmasého pokrmu. Můžete do ní dát různé druhy zeleniny. V tomto případě jsme použili celer, kedluben, mrkev,…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Znáte ačokču? Tuhle zdravou „paprikookurku“ si můžete zasadit na zahrádce!
Frncábníky na sádle: Neobvyklé bramboráky z Podkrkonoší v chuti fantasticky oživí lístky čerstvých kopřiv
Nepečené tatrankové kuličky: Voní oříšky a rumem, obalené v kokosu vypadají luxusně a chutnají božsky, přitom jsou jednoduché