Sýrové tyčinky z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenVenku se stmívá, děti spí, vy máte otevřenou láhev dobrého vína, ale nemáte k ní žádnou dobrotu? Pokud je v lednici listové těsto a sýr, během chvilky vykouzlíte úžasné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 573 kJ / 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 30,00 g |
– nasycené | 20,00 g |
– nenasycené | 10,00 g |
–– mononenasycené | 9,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 1,50 g |
– cukry | 1,50 g |
––– laktóza | 1,25 g |
Venku se stmívá, děti spí, vy máte otevřenou láhev dobrého vína, ale nemáte k ní žádnou dobrotu? Pokud je v lednici listové těsto a sýr, během chvilky vykouzlíte úžasné…
Žampiony očistíme, zbavíme torza nožičky a oloupeme. Česnek utřeme se solí, a smícháme se lžicí olivového oleje. Rozpálíme vhodnou steakovou pánev, kterou pokapeme…
Mleté maso velmi často zapékáme se smetanou a různým kořením. Šetříme tím čas a navíc máme jistotu, že pokrm nebude vysušený, bude šťavnatý a velikost porce si nabere…
Snadný a chutný pokrm hotový během pár chvil. Přesně to jsou zapečené plněné žampiony. V jejich kloboučcích se skrývá náplň ze smetany, sýra a šunky. Vše dochutí…
Gothaj nakrájíme na širší plátky. Všechny suroviny na těstíčko smícháme a vyšleháme v hustší konzistenci. Kolečka salámu (nebo vepřový lunchmeat) obalíme v těstíčku.…
Umytú brokolicu rozoberieme na ružičky, trošku povaríme v slanej vode (ja zvyknem na jenskej mise pod poprepichanou mikroténovou fóliou v MW), aby ostala chrumkavá. …
V misce si rozkvedláme vejce, přidáme 3 lžičky strouhanky, osolíme, opepříme a důkladně promícháme, aby nevznikly žmolky.Na pánev dáme trochu oleje a chvilku počkáme, až…
Jako přílohu nebo také jako pomazánku můžeme použít tento lahůdkový francouzský salát. Je připravený z vařených vajíček, lahodných sýrů a mrkve. Na zálivku a ke spojení…
Cordon bleu je recept původem z Francie. Za jeho skvělou chutí stojí kombinace telecího masa, šunky a sýra. Šunka a sýr se vloží do kapsy z masa, ta se poté obalí v…
Mleté maso osolíme a dobře promícháme s nadrobno nasekanou hlívou, jemně nastrouhanou mrkví a sýrem, prolisovaným česnekem, žloutky, pažitkou a kořením. Masovou směsí…
Slaný dort se hodí jak k narozeninám, tak i na jakoukoli další oslavu. Potěšíte jím hlavně masožravce a obecně ty, kteří zrovna nefandí sladkému pečivu.
Lilky rozkrojíme podélně napůl a vnitřky vydlabeme. Dužninu nakrájíme na drobné kostičky, "vaničky" z lilků posolíme a necháme vypotit. Kuskus připravíme podle návodu…
Ve vykostěném a kůže zbaveném bůčku nožem řízneme kapsu a dostatečně celé osolíme.Všechny ostatní ingredience nakrájíme na kostičky, promícháme s mletým bůčkem (může být…
Všetky suroviny (okrem ementálu ) zamiešať.Ementál dať do mikroténového sáčku, s gumičkou uviazať (ja dám pre istotu pred varením ešte do 2. mikrosáčku). Variť 15 minút…
Chřest: Stonky chřestu škrabkou směrem od hlavičky dolů oloupeme a zaschlý-dřevnatý spodek, asi 1cm, odřízneme. Do vyššího hrnce dáme vařit 2 litry vody, do které…
Brokolici rozebereme na menší růžičky, vhodíme do vroucí vody a 3-5 minut povaříme.Lososa okořeníme citronovým pepřem a osmažíme na pánvi s kapkou oleje.Crème fraîche…
K základu přimícháme další suroviny (viz varianty) podle potřeby zahustíme strouhaným sýrem nebo zředímě zakysanou smetanou. Ingredience můžeme míchat i dohromady - niva…
Do pekárny dáme tekutiny, na to sypký materiál, zapneme program těsto. Z hotového těsta pak děláme rohlíčky. Plníme salámem nebo sýrem. Před pečením necháme ještě…
Troubu si předehřejeme, houby očistíme a podle velikosti rozpůlíme, rozčtvrtíme nebo ponecháme celé. Česnek oloupeme, prolisujeme a s polovinou oleje smícháme s houbami.…
Začala jsem těstem. Do mísy jsem prosela hladkou mouku se špetkou soli a udělala do ní důlek. K mouce jsem přidala na kousky nakrájené studené máslo a pomocí nože…
Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme hranou dlaně, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet (nejlépe do druhého dne…
Na válu zpracujte prosetou mouku, máslo, žloutek a sůl s troškou studené vody do vláčného těsta. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu asi půl hodiny odpočinout.Těsto…
Fazolové lusky vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut. Na másle zpěníme cibuli, přidáme fazolové lusky a ještě chvíli dusíme. Vajíčka ušleháme, mírně osolíme, přidáme…
Sýr nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, kapii a vejce.Jogurt si z…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Naše kuchařka 2: To nejlepší, co si můžete upéct nebo uvařit podle názorných videí. Druhá tištěná video kuchařka je tady!
Medvědí česnek je typickou rostlinou časného jara. Přichystejte si z něj voňavé pesto se sýrem a ořechy
Exotické ovoce od A do Z, díl II.: Jak chutná pithaya a čím jsou zvláštní baby banány?