Třešňový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenMůže být dezertem, přesnídávkou, ale i hlavním jídlem. K výhodám nákypů patří i to, že při jejich přípravě zužitkujeme mražené i kompotované suroviny. Lahodné jídlo,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Může být dezertem, přesnídávkou, ale i hlavním jídlem. K výhodám nákypů patří i to, že při jejich přípravě zužitkujeme mražené i kompotované suroviny. Lahodné jídlo,…
Máslo rozpustíme, vejce utřeme s cukrem a smícháme s moukou a prochladlým máslem, přidáme sůl.Tukem vytřeme plech a pokryjeme těstem.Třešně vypeckujeme a rozkrájíme na…
Připravíme si menší půlkulatou nerezovou misku(může být i plastová),2 mikrotenové sáčky a 2 párátka. Kiwi umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Z mléka, cukru a…
Z bílku ušleaháme sníh. Žloutek utřeme s cukrem. Přidáme jogurt, mouku, kypř. prášek a promícháme. Bílek přimícháme k těstu. Zapékací misku vyložíme pečícím papírem…
Vypeckované třešně rozmačkáme, dobře to jde šťouchadlem na brambory. Pektin smícháme se 2 lžícemi z už odváženého cukru a promícháme s ovocem. Za stálého míchání…
Mouku prosijeme s cukrem a kakaem do misky. Přidáme vejce, mléko, nasekané ořechy, rozinky a bonbony. Pak jedlou sodu a vše dobře rozmícháme vařečkou, až je těsto hezky…
Umyté vykôstkované čerešne zmiešame s cukrom a škoricou, dáme na pekáč s peč. papierom. Rozložíme kúsočky masla, pokvapkáme medom. Rúru zohrejem na cca 200-220 stupňov,…
Třešně si zalijeme trochou rumu, necháme vsáknout. Pak na něj nasypeme strouhanou čokoládu a promícháme, aby se pěkně třešně obalily. Pak postupně smícháme mouku s…
Třešně s jogurtem rozmixujeme, procedíme přes řidší cedník, přidáme stévii a skořici dle potřeby, prošleháme a dáme do lednice zhruba na hodinku zchladit. Pak vlijeme do…
Nejdřív připravíme náplň: Mléko dáme do většího kastrolu a přivedeme k varu. Přisypeme mák a za stálého míchání chvilku povaříme. Pokud se zdá směs hustá, klidně…
Pečete rádi dorty a došla vám inspirace? Vyzkoušejte tento schwarzwaldský dort, který v sobě nese propojení lahodné chuti čokolády v nadýchaném piškotovém těstě se…
Pečete rádi dorty a došla vám inspirace? Vyzkoušejte tento schwarzwaldský dort, který v sobě nese propojení lahodné chuti čokolády v nadýchaném piškotovém těstě se…
Třešně vypeckujeme a prosypme moukou (polohrubou), aby nepropadly na dno těsta.Do mísy dáme žloutky a z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva.…
Recept na křehké linecké těsto, se kterým můžete připravit dvě varianty sladkého moučníku, buď jablečný závin, anebo třešňový koláč. Oba dva moučníky krásně voní skořicí…
Umyté čerešne naložíme do fliaš,pridáme k nim sladidlo,zalejeme vodou a na vrch dáme trocha kys.citrónovej.Fľaše uzavrieme a sterilizujeme 10 minut.
Nejdříve uděláme náplň: smetanu s jogurtem rozmíchám dohladka, připravím želatinu podle návodu na obale a vliji ji do smetanovo-jogurtové směsi, přidám kůru z jednoho…
Zmrzlinu ocení malí i velcí zejména během horkých letních dnů. Ale i na jaře můžeme zpracovat ovoce, které máme na zahradě. Z čerstvých třešní a rebarbory připravíme za…
Připravíme si makovou náplň dle návodu na obalu (je to rychlé, kdo ale chce, může si udělat domácí z mletého máku, mléka a cukru..) a necháme ji odstát. Dále si…
Třešně vypeckujeme, cibuli nakrájíme nahrubo, česnek též. Dáme do hrnce společně s hrnkem vody, jablečného octa, rozdrceným hřebíčkem, novým kořením a mletým chilli…
Žloutky s cukrem ušleháme a postupně přidáváme horkou vodu, olej, kypřící prášek a mouku, vše šleháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.Připravíme koláčkové…
Žloutky s cukrem ušleháme a postupně přidáváme horkou vodu, olej, kypřící prášek a mouku, vše šleháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.Připravíme koláčkové…
Vyzkoušejte tento výborný dortík bez mouky. Těsto připravíme z pomerančů, vloček, švestek a jablka. Po upečení můžete na povrch nalít vynikající třešňový rozvar, nebo ho…
V mléce uvařím puding s cukrem.Hned do horkého zašlehám tvaroh.Dám do poháru střídavě s ovocem a navrch ozdobím mátou.Já jsem to dala do lednice vychladit. Z tohoto…
Ve větší míse smícháme ovoce s cukrem a necháme asi 1 hod. stát.Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem. Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Hrachová polévka zahřeje i nasytí: Máte raději tu ze sušeného nebo zeleného hrášku?
Encyklopedie bylinek: Co sbírat o svatojánské noci a jak léčivky využít? Kapradí vás dovede k pokladu, třezalka ke klidu
Nebezpečný hit mezi školáky: Energetický nápoj má tolik kofeinu jako tři espressa, dětem hrozí arytmie, varuje odborník