Nadívané buchtičky
Recept ještě nebyl hodnocenZ rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a půl šálku vlažného mléka umícháme kvásek a necháme jej vykynout. Prosátou mouku osolíme, přidáme cukr, vzešlý kvásek,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a půl šálku vlažného mléka umícháme kvásek a necháme jej vykynout. Prosátou mouku osolíme, přidáme cukr, vzešlý kvásek,…
Z piškotů, cukru, roztopeného 100% tuku, vajec, kakaa, rozinek a rumu vypracujeme těsto, které rovnoměrně vtlačíme do většího plechu. Můžeme si pomoct válečkem aby bylo…
Uvařit těstoviny ve slané vodě, zvlášť brokolici (krátce), obojí slít, nasypat do mísy. Na pánvi orestovat uzeninu (lze vynechat), zalít smetanou (neměla jsem smetanu,…
Rozinky necháme naložit v rumu, nejlépe pár hodin. Ze surovin na těsto vypracujeme pružné, nelepivé těsto. V případě potřeby přidáme buď trochu mouky, nebo vody navíc…
Ze všech surovin zaděláme pevné nerozpadavé těsto. Podle potřeby dodáme trochu tuku, záleží na kvalitě použitého kokosu. Z těsta vytváříme rohlíčky, které pokládáme na…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto, nejlépe to půjde v domácí pekárně. Jako první dáme vlažné mléko, rozpuštěné vlahé máslo nebo jiný tuk vhodný na pečení a vejce.Obě…
Všechny suroviny na cuketový věnec by měly mít stejnou pokojovou teplotu, protože v opačném případě bude těsto špatně kynout. Tři čtvrtiny cukety nastrouháme na…
Žádné jiné jídlo nedokáže zasytit na Štědrý den tak dobře, jako černý kuba. Připravte si spolu s námi tuhle tradiční staročeskou dobrotu, tak prostý a chutný pokrm.
Z mouky, cukru, sádla, másla, ořechů, soli, vejce, prášku do pečiva, skořice a pomerančové šťávy vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet.Těsto rozválíme,…
Nejdřív si uděláme roládu-celá vejce s cukrem ušleháme do světla, trvá to tak 5-10 minut a vmícháme přesátou mouku.Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme…
Pracny neboli medvědí tlapky jsou tradiční vánoční cukroví, které pekly už naše prababičky. Jeho příprava je komplikovanější jen v tom, že potřebujete formičky, ve…
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh.Cukr smícháme se žloutky, přidáme mléko a olej. Poté přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do směsi…
Vše (kromě rozinek) smícháme v míse do hladkého těsta.Potom přidáme rozinky.Pořádně směs promícháme a plníme pomocí lžíce muffinové formičky asi do 3/4 (nabydou).Pečeme…
Linecké cukroví nesmí chybět na žádném svátečním stole o Vánocích. Díky marmeládě je pikantně nakyslé a tak po něm každý rád sáhne. Z tohoto množství surovin si můžete…
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný…
Krásná a jedlá vánoční dekorace nebo dárek pro naše přátele - to jsou perníkové vánoční stromečky. Připravíme je jednoduše z perníkového těsta, které vytvarujeme do…
Trubičky z dobrého těsta, ozvláštněného rozinkami, můžete po upečení máčet celé v čokoládě, nebo pro ozdobu jen namočit jejich konce. Krém si zvolte dle své chutě, je…
Pokud vám už připadají bílou polevou nazdobené perníčky poněkud nudné, můžete zkusit na polevu malovat vánoční motivy. Je to sice piplačka, ale každopádně určitě potěší…
Perníčky můžete připravit i trošku méně tradičně, například s příchutí kávy. Budou se výborně hodit k odpolednímu pohoštění. Samozřejmě je nesmíte zapomenout krásně…
Tyto perníčky rozhodně nejsou dietní, ale i nedietní pokrmy lze rozumné míře konzumovat a nevyrobit si tím potíže s nadváhou.
Perníčky pečeme tradičně v zimě, na vánoční svátky. Avšak nejen děti je vyžadují i mimo advent. Třeba zrovna na Velikonoce můžete společně upéct várku voňavých a…
Drobné kakaové preclíky se hodí jako mlsání ke kávě či čaji nebo pohoštění pro návštěvy. Na přípravu stačí pár surovin, které obvykle míváme doma. Preclíky jsou z…
Drobné cukroví pečeme zejména na Vánoce. I tyto makové koláčky provoní vaši kuchyni. Spojení máku, skořice a také rybízové marmelády bude chutnat jistě malým i velkým.…
Při pěstování cukety se často stává, že je úroda tak veliká, že je náročné ji zpracovat. Pak přichází čas na sladké recepty z cukety. Díky cuketě budou moučníky jemnější…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami