Francouzské brambory bez zapékání
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na větší kusy a opečeme na sádle nebo oleji.Přemístíme do pekáčku.Krájené moravské uzené nakrájíme na proužky, lehce osmahneme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na větší kusy a opečeme na sádle nebo oleji.Přemístíme do pekáčku.Krájené moravské uzené nakrájíme na proužky, lehce osmahneme,…
Pomazánkové máslo smícháme se čtyřmi stroužky nastrouhaného česneku. Stehnům uvolníme kůži, naplníme ji pomazánkovým máslem a upevníme kuchyňskou jehlou nebo párátkem.…
Do hrubších kotlet řízneme a vytvoříme kapsu. Osolíme zevnitř i zvenku a přes sáček naklepeme. Kolečko cibule, plátek jablka bez jadřince zabalíme do kousku moravského…
Ochutnejte šťavnaté vepřové kotletky s jemným aroma uzeného, které zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Recept nabízí kombinaci lahodného masa pod sýrovou peřinkou s…
Usmažíme palačinky obvyklým způsobem. Mražený špenátový protlak necháme povolit a potom ho podusíme spolu s prolisovaným česnekem, osolíme. Vychladlé palačinky skládáme…
Plátky toastového chleba překrojíme na trojúhelníky a každý z jedné strany potřeme máslem. Zbylým máslem vymažeme zapékací misku. Polovinu trojúhelníků poklademe…
Maso osolíme, opepříme a opaprikujeme. Maso i uzeniny dáme do pekáčku. Přidáme cibuli, podlijeme vodou a při teplotě 180°C pečeme do zlatova. Maso vyjmeme a nakrájíme.…
Oloupané cibule mírně podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme pět minut. Poté je vyjmeme, odkrojíme špičku a vydlabeme. Vnitřky nakrájíme na kostičky, zpěníme na másle,…
V asi 2 - 3 dl vody s Masoxem uvaříme do poloměkka mrkve. Na podložku rozprostřeme tenký plátek (1 - 2) mor. uzeného, na něj položíme přes fólii rozklepaný plátek z…
Řízky všichni milujeme, můžeme je připravovat na 100 způsobů a vždy si pochutnáme. Zde jsou navíc plněné vaječnou směsí uzeného, žampionů a hořčice. Přílohu můžete volit…
Těsto rozválíme na placku tak, aby na každé straně plechu cca 2 cm přečnívaly. Pak jej vložíme na plech a okraje rukou přimáčkneme k plechu.Rozmícháme protlak s utřeným…
Cibuli podusíme na másle, přidáme nasekaný medvědí česnek . Podlijeme troškou vody a dusíme pod poklicí do měkka. Jakmile listy změknou, odstraníme poklici a přebytečnou…
Takže :) květák povaříme téměř doměkka, nakrájíme spolu s cibulí a česnekem,moravské uzené /nebo jakýkoliv jiný druh salámu/ také nakrájíme. Připravíme si těsto z mouky,…
Syrové brambory oškrabeme a nastrouháme na velmi tenké plátky (já používám robot, je možné i na struhadle nebo nožem - asi 2-3 mm). Dáme do mísy, osolíme, opepříme a…
Vejce uvaříme natvrdo.. Moravské uzené nakrájíme na malinké kostičky a smícháme s nastrouhaným eidamem. Přidáme nastrouhaná vejce.Chléb poklademe plátky másla a…
V remosce nebo kastrůlku nahřejeme smetanu. Do smetany ponoříme gnocchi, aby byly ve smetaně potopené. Pomalu vaříme a osolíme, přidáme pepř, na plátky nakrájené …
Připravíme 5 palačinek dle vhodného receptu. Osmahneme cibulku a na ní podusíme špenát, osolíme a opepříme. Podle chuti přidáme česnek. Do vymazané zapékací misky…
Z masa si nařežeme trochu větší pláty na řízky, aby nám šly zabalit, přes igelitový sáček je naklepeme, z obou stran, osolíme, opepříme a řádně potřeme rozmačkaným…
Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem. Rozehřejeme lžičku oleje, vlijeme vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Kopřivy dobře propláchneme, necháme okapat a…
Do hrnce dáme olivový olej, na kterém zpěníme pokrájenou cibuli nadrobno. Do osmažené cibule nasypeme 3 vrchovaté lžíce hladké mouky, restujeme a zalijeme vodou. Vody…
Vločky namočíme do mléka na cca 20 minut.Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit a za občasného míchání…
Všechny ingredience předem očistíme a pokrájíme. Na pánev dáme máslo s olejem, přisypeme šalotku, osmahneme, ztlumíme teplotu, přidáme plátky česneku a ještě malou…
Očištěné kapustičky (větší podélně rozpůlíme) povaříme 5 minut v osolené vodě a scedíme. V pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje a orestujeme uzené, nakrájené na…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Domácí jablečný ocet jen ze tří surovin: Recept podle návodu našich babiček zvládne každý, domácí ocet pak nemá chybu
Spisovatel J. R. R. Tolkien nesnášel francouzskou kuchyni, zato zbožňoval stejná jídla jako „jeho“ hobbité, třeba houby
Jak zůstat fit přes Vánoce? Štědrý den začněte ovesnou kaší a myslete na ovoce i vodu