Skořicová panna cotta s pomerančem
Recept ještě nebyl hodnocenŽelatinu namočíme do mléka a necháme nabobtnat. V kastrůlku zahříváme smetanu, cukr, skořici, vanilku a namočenou želatinu, dokud se vše nespojí a želatina nerozpustí.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Želatinu namočíme do mléka a necháme nabobtnat. V kastrůlku zahříváme smetanu, cukr, skořici, vanilku a namočenou želatinu, dokud se vše nespojí a želatina nerozpustí.…
Vejce s cukrem a kořením (viz. poznámka) šleháme do velmi husté pěny. Pak do ní zapracujeme mouku s kypřidlem. Těsto nesmí lepit, takže možná budete muset trošku mouky…
Troubu předehřejeme na 120°C. K bílkům kápneme ocet, cukr promícháme se škrobem a vanilkou. Z bílků šleháme sníh, když zbělají, zašleháme do nich cukr se škobem a…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.Vyválíme, vykrojíme kytičky a upečeme při 175 °C.Slepujeme čokoládovým krémem, který uděláme tak…
Pistácie namočíme přibližně na 1 hodinu do vody, poté slijeme a přendáme do výkonného mixéru (blenderu). Přidáme jeden hrnek vody, javorový sirup, vanilku, kardamom a…
V míse postavené nad hrnec s mírně vroucí vodou rozpusťte 100 g hořké čokolády se 100 g másla a 120 g třtinového cukru. Odstavte z plotny, přidejte 100 ml silné kávy, 4…
Nejprve je třeba nachystat si čokoládu, což je trošku piplačka. Mléčná čokoláda relativně spolupracuje, a když si vezmete nůž s ostrou a tenkou čepelí, měla by se vám…
Velmi ostrým nožem nakrájejte bílou čokoládu na malé kousky – dobře to jde keramickým nožem. Máslo, žloutek a cukr vyšlehejte v robotu do hladké směsi. Zvlášť…
Vyšleháme tvaroh s máslem a poté postupně zašleháme všechny zbývající ingredience. Nakonec zlehka vmícháme ovoce, jako do bublaniny. Těsto vylijeme na hlubší plech a…
Ideální je připravit čokoládový nápoj den předem. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do mísy.Zvlášť v hrnci smíchejte kakao v prášku a kukuřičný škrob se 2 lžícemi…
Nejprve formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu zapneme na 180°C. Připravíme také drobenku z polohrubé mouky, másla a moučkového cukru a necháme ji…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Holka u plotny radí: Velikonoční linecká vejce vypadají skoro jako pravá, fígl je ve správném vykrojení a závěrečném zdobení
V čem se liší Lipo a PEZ? To první se vyrábí v Liberci, druhé proslavil mimozemšťan E.T.
Dieta 2023: Pozor na nápoje! V půllitru piva je až 16 kostek cukru a víno má dokonce víc kalorií než coca-cola