Kolouščí kýta na hříbkách a víně
Recept ještě nebyl hodnocenMaso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10…
Do hrnca dáme tenké plátky údenej slaniny a ked sa z nej vypečie tuk, opečené plátky vyberieme. Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, pridáme tymián, čučoriedky, cukor,…
Kotlety lehce naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozpálíme polovinu másla a trochu olivového oleje a kotlety prudce opečeme. Přidáme…
Nejprve si připravíme křepelky. Očistíme je od případných zbytků peří. Pak ostrým nožem nařízneme podél prsní kosti, obrátíme na hřbet a rukou je přitlačíme, ony se…
V misce rozšleháme víno s hořčicí. Naložíme tam maso a necháme aspoň hodinu marinovat. Rozpálíme tuk, necháme zpěnit cibulku a opečeme vyndané a okapané maso z marinády.…
Upravené maso osolíme, opepříme, poklademe šunkou, kterou posypeme lístky oregana, sbalíme roládky a upevníme špejlí.Vložíme do pekáčku, posypeme na drobné kostičky…
Zdřevnatělé konce chřestu odlomíme, bílý chřest pečlivě oloupeme, zelený nemusíme, opláchneme. Smícháme a vyšleháme vývar, víno a máslo a rozdělíme na poloviny. Dáme ho…
Na kostičky nakrájené slanině a másle podusíme na větší kusy nakrájenou zeleninu a kolečka cibule. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a přidáme 2…
Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme v kastrolu, přidáme olej a jemně nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit, přidáme maso, opečeme, mírně osolíme, opepříme, zalijeme…
Kuřecí stehna nasolíme a opepříme, kořenovou zeleninu, česnek a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka zatáhneme maso.…
Kachní stehna očistíme, omyjeme, dáme do pekáčku, podlijeme troškou vody, osolíme a přidáme kousíček másla. Dáme péct do trouby asi na hodinu až hodinu a půl. Když jsou…
Jehněčí maso silně potřeme česnekem smíchaným se solí, pepřem a olejem a necháme přes noc marinovat. Na oleji orestujeme cca 15 minut na kostičky nakrájenou zeleninu s…
Na oleji zpěníme cibulku se slaninou. Do základu přidáme utřený česnek a nakrájenou mrkev na půlkolečka. Přidáme koření, rajský protlak a maso. Orestujeme a podlijeme…
Maso nakrájíme na medailonky a opečeme na oleji s polovinou másla. Opečené maso osolíme a udržujeme teplé.Na pánev vlijeme víno, zprudka povaříme s vypečenou šťávou, na…
Kachnu osolíme a posypeme kmínem. V pekáči na sporáku rozehřejeme máslo, na kterém zesklovatíme cibuli se slaninou, přidáme všechno koření a posekané švestky. Chvilku…
Maso odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky. Dále buď připravujeme v nádobě pomalého hrnce, pokud lze na plotýnce, nebo vedle na pánvi. Na rozpáleném tuku zpěníme…
Porce králíka prošpikujeme částí slaniny, osolíme, opepříme a potřeme kořením na zvěřinu.V pekáčku rozehřejeme olej, přidáme zbytek slaniny pokrájené na kostičky a maso…
Králíka nemusíte připravovat stále tradičně s česnekem, bramborovými knedlíky a špenátem. Zkuste úpravu s naložením masa v sladkokyselé marinádě. Pálivá a sladká chuť se…
Maso nakrájíme na kousky přibližně 4x4 cm asi jako na guláš, osolíme a opepříme. Na tuku osmažíme do hněda cibuli, přidáme maso, orestujeme, přidáme bobkový list a…
Přísady na marinádu smícháme a pečlivě promícháme. Maso odblaníme a lehce pěstí naklepeme. Potřeme plát masa po obou stranách a necháme ve vhodné misce se zbytkem…
Plátky masa lehce naklepeme a poprášíme moukou. Přebytek mouky oklepeme. V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a plátky masa opečeme z obou stran lehce dozlatova. …
Panenku očistíme, osolíme, opepříme a osmahneme na tuku na pánvi, z každé strany 4 min.Na tuku osmahneme cibuli. Po zezlátnutí přilijeme víno a přidáme brusinky. Vložíme…
Maso pokrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Takto připravené ho osmažíme na sádle a vyjmeme ho bokem. (Nejlépe se připravuje v těžkém litinovém hrnci.)Do hrnce…
Očištěné maso nakrájíme na větší kostky. Restujeme na sádle ze všech stran dozlatova. Vytáhneme a do výpečku dáme nakrájenou slaninu, zeleninu a po chvíli cibuli.…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přidáno 16. 5. 2024 09:14