Jarní kváskový chleba s kopřivami
Recept ještě nebyl hodnocenK příchodu jara patří také spousta různých zelených bylin. Kopřivy můžete zužitkovat nejen do nádivky, ale třeba také do kváskového chleba. Čerstvě upečený chléb krásně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K příchodu jara patří také spousta různých zelených bylin. Kopřivy můžete zužitkovat nejen do nádivky, ale třeba také do kváskového chleba. Čerstvě upečený chléb krásně…
Těsto na tyto perníčky je dobré nechat důkladně odležet. Již ve středověku nechávali pekaři odležet perníkové těsto i několik měsíců. Perníčky se vám pak odmění svou…
Tyto perníčky jsou na pohled úplně stejné, jako ty tradiční. Avšak v jejich těstu není vejce a základ tvoří bezlepková mouka, proto jsou vhodné pro všechny, co mají…
Zásadní surovinou, která dodává perníčkům tu pravou chuť je, kromě medu, perníkové koření. V tomto receptu naleznete poměr k přípravě domácího koření a recept na…
Medové perníčky z žitné mouky, ozdobené bílkovou polevou, se stanou hitem letošních Vánoc. Do jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit i vaše ratolesti, kterým budou…
V těchto košíčcích je použita nezvyklá náplň z bílého máku. Společně se skořicí a rumem dává cukroví lahodnou chuť. Bílý mák má oříškovou chuť, proto ho lehce můžete…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Zeleninu očistíme, česnek pokrájíme na plátky, skelety omyjeme.Do větší nádoby dáme vařit vodu, přidáme omyté kuřecí skelety, koření, řapíkatý celer, pórek a sůl.Když se…
Nejprve začneme s přípravou náplně. Maso nakrájíme na kostky a v mlýnku umeleme. Přidáme obě papriky, pepř, sůl, vejce, vodu a rozetřený česnek se solí. Vše ručně…
Chléb velmi výrazně voní po česneku a díky cuketě a sádlu vydrží déle vláčný. Určitě bude chutnat s různými méně výraznými pomazánkami, jako například se sýrovou nebo…
Ovocné saláty můžeme připravovat celoročně z dostupných druhů ovoce. Vyzkoušejte tento salát s vařeným sladkým a ochuceným nálevem, po vychlazení se jednotlivé porce…
Banánové lívanečky s jablečnou omáčkou vykouzlí úsměv na tváří nejenom dětem ale i dospělým. Jejich chuť vás zaručeně dostane a najdou si pravidelné místo mezi vámi…
Pohanka je hodnotná kuchyňská surovina. Někoho ale může odrazovat svou specifickou chutí. Pokud však při přípravě použijeme bylinky a rajčata, ochotně převezme jejich…
Ozdobený beránek v čele slavnostního stolu je tradicí našich Velikonoc. Tradičně se peče na Bílou sobotu. Důležité je formu dobře vymazat, do všech záhybů, a vysypat…
Zlatavý nadýchaný mazanec se tradičně připravuje k snídani na velikonoční neděli. Jeho přípravu usnadní domácí pekárna, ve které připravíme těsto. Z něj vytvoříme dva…
Jidášky, kynuté kousky tradičního velikonočního moučníku. Ať již pro koledníky, nebo ke kávě, či hrnečku kakaa, budou se hodit. Tvarování je jednoduché, hlavní je…
Ořechové těsto se postará o chutnost a kyprost beránka pro velikonoční stůl. Zkuste tuto verzi oblíbeného moučníku, může se stát i vaším nejoblíbenějším. Nezapomeňte ho…
Využitím thangzhongu v pečivu docílíte v pečivu kyprosti a vláčnosti i na druhý den po upečení. Osvojte si metodu a můžete ji nakombinovat i s louhováním. Výsledkem…
Využitím thangzhongu v pečivu docílíte v pečivu kyprosti a vláčnosti i na druhý den po upečení. Osvojte si metodu a můžete ji nakombinovat i s louhováním. Výsledkem…
Využitím thangzhongu v pečivu docílíte v pečivu kyprosti a vláčnosti i na druhý den po upečení. Osvojte si metodu a můžete ji nakombinovat i s louhováním. Výsledkem…
Oživte tyto nadýchané donuty touto želatinovou polevou! Každá kapka je plná lesklých barev a intenzivní chuti, která zvýrazní krásu a dokonalost i vašich dortů, muffinů…
Oživte tyto nadýchané donuty touto želatinovou polevou! Každá kapka je plná lesklých barev a intenzivní chuti, která zvýrazní krásu a dokonalost i vašich dortů, muffinů…
Jednoduché šlehané těsto na velikonočního beránka. Připravte se na vítání Velikonoc a jara třeba právě s tímto receptem, který zvládne i začátečník. Je to podobné jako u…
Překvapte své blízké o nadcházejících svátcích jara potahovaným dortem promazaný jahodovou marmeládou a sladkým krémem. Nazdobit ho můžete různými typickými…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 30. 5. 2024 10:16
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Kopr 5x jinak: Kopr, to není jen koprovka, připravte si řecké tzatziki, voňavou rybu, brambory nebo zeleninu
Hamburgerová polévka z mletého masa: Skvělá variace na českou gulášovku je zdravější a uvaříte ji do 30 minut
Grilování levou zadní: Jak správně připravovat různé druhy masa?