Gnocchi se špenátem a kuřecím masem
Recept ještě nebyl hodnocenGnocchi, špenát, kuřecí maso a smetanová omáčka, to je taková klasika, která nezklame, když potřebujete rychle nakrmit sebe i rodinu. Vše jde udělat prakticky na jedné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Gnocchi, špenát, kuřecí maso a smetanová omáčka, to je taková klasika, která nezklame, když potřebujete rychle nakrmit sebe i rodinu. Vše jde udělat prakticky na jedné…
Uvaříme těstoviny a na poslední 2-3 minuty k nim do vody přihodíme růžičky brokolice, aby trochu změkla. Do vymazané zapékací misky vsypeme těstoviny s brokolicí,…
Výbornou polévku z červené čočky, mrkve a rajčatového protlaku připravíme během chvíle. Indické koření jí dodává krásnou vůni a zajímavou lehce pikantní chuť. Na závěr…
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme hlívu, promícháme a…
Příjemné luštěninové jídlo, které je rychle hotové, protože červená čočka se nemusí namáčet a je brzy uvařená. Červená čočka s klobásou ochucená zeleninou určitě…
Máte chuť na kulajdu, ale houby už nerostou? Nesmutněte a připravte si kulajdu ze sušených a nakládaných hub. Po nakládaných skvěle chutná a po sušených hezky voní.…
Dýně hokaido má tu výhodu, že není veliká, takže jedna v pohodě nasytí rodinu a nemusí se loupat, protože její slupka vařením změkne. Polévka z dýně hokaido bude lahodná…
Růžičky brokolice vložíme na 5 minut do vroucí vody, poté ochladíme a dáme do cedníku okapat. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 3 minuty do velké pánve na…
Teplá bramboračka vonící po česneku, zelenině a čerstvých houbách přijde vždy k chuti. Vydatná polévka zasytí nejen při pochmurných dnech a zároveň bude skvělým…
Na trošce oleje si osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jarní cibulku a koření. Zarestujeme a vmícháme propláchnutou červenou čočku, vývar, rajský protlak a…
Dhal je indické luštěninové jídlo, které si oblíbíte díky rychlé přípravě a výborné chuti. Chuť a krásnou vůni dodá jídlu směs koření garam masala a zázvor a kurkuma,…
Fenykl očistíme a lístky dáme stranou, zbytek pokrájíme na menší kousky, brambory oloupeme a pokrájíme na malé kostky. Vývar přivedeme k varu, vložíme zeleninu a vaříme…
Na oleji si na mírném plameni osmahněte cibulku do zlatova. Když je cibulka lehce zlatavá, tak přidejte plechovku loupaných rajčat. Pokud použijte celá rajčata, tak je…
Červená čočka připravovaná společně s mrkví a kuřecím masem je opravdu velice snadný a sytý pokrm. Čočka je navíc bohatá na vlákninu, která by měla součástí vyváženého…
Rozpustíme máslo a osmažíme na něm tarhoňu. Stačí krátce, jen aby se obalila tukem.Přidáme kmín, nastrouhanou mrkev a nakrájený pórek. Vše společně krátce restujeme,…
Namočenou čočku slijte, pokud nevsákla všechnu vodu. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte saturejku (hezky čočku navoní a odejme část nadýmavých látek) a na mírném varu…
Pokud nemáme cizrnu uvařenou, tak ji na několik hodin (nebo přes noc) namočíme a poté uvaříme.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli s mrkví, přidáme nakrájený česnek,…
Červenou řepu uvaříme doměkka.Poté ji oloupeme a pokrájíme na menší kousky.Cibuli drobně nakrájíme a dáme do hrnce, ve kterém jsme rozehřáli lžíci oleje. Po chvíli…
Z ingrediencí na těsto vytvoříme hladké pružné těsto, necháme zabalené ve fólii půl hodinky odpočinout, rozválíme, nakrájíme. Použijeme na různé druhy těstovin, nejlepší…
Máte rádi krémové polévky? Květáková klasika se smetanou vás pohladí po duši i na chuťových pohárcích. Snadná a rychlá polévka poslouží jako menší oběd či večeře.
Kdo byl v Thajsku, možná se s polévkou Tom Yum setkal. Thajská kuchyně je barevná, pikantní a chutná. Bývá plná zeleniny i mořských živočichů a naštěstí už nebývá…
Houby nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno nasekáme. Vše podlijeme vývarem, přidáme kmín a vaříme do měkka. Ve smetaně…
Rybu trochu osolíme, opepříme a opečeme do zlatova na oleji s máslem a přendáme do zapékací misky. Do pánve s výpekem přidáme rajský protlak a za stálého míchání trochu…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Pamatujete nekonečné fronty na mandarinky? Vánoce za socialismu byly noční můra hospodyněk!
Kořeněné sušenky Speculatius vypadají krásně a ještě lépe chutnají, příprava je navíc velice snadná. Potřebují jen jemné zacházení
Smažák pro vegany i fajnšmekry: Připravuje se snadno z vatovce, neboli pýchavky, a chutná skoro jako sýr!