Houbovec s uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenŽemle nakrájíme na plátky a namočíme v mléce. Také sušené houby namočíme do mléka. Mléko slijeme a přidáme ho k houskám. Houby ve slané vodě trochu povaříme, pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žemle nakrájíme na plátky a namočíme v mléce. Také sušené houby namočíme do mléka. Mléko slijeme a přidáme ho k houskám. Houby ve slané vodě trochu povaříme, pak…
Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a odložíme. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájená játra,…
Očištěné houby nakrájíme,osolíme a na oleji podusíme do měkka.Máslo utřeme s vejci a solí,přidáme mouku s prdopeč.,mléko , petrželku a vypracujeme těsto.Vmícháme do něj…
Ze 3 polévkových lžic mouky, 2 celých vajec, trochy soli a mléka uděláme těsto a upečeme slabé palačinky. Upečené plníme hodně hustým špenátem, sbalíme a krájíme na…
5 dkg másla utřeme se 3 žloutky a 6 dkg cukru, přidáme na nudle nakrájené rozinky asi 3 dkg a citronádu. Vmícháme 20 dkg na plátky nakrájených a mlékem navlhčených…
Lososa nakrájejte na drobné kousky. Vložte do misky, zasypte drobky žemle, přilijte vejce a ochuťte koriandrem, solí a pepřem. Špenát nakrájejte na jemné proužky a…
Z masla a mouky si udelame jisku ,zredime mlekem a povarime.Do husteho besamelu vlozime spenat,osolime a podusime.Zemle rozkrojime na pric,vydlabeme stridku a naplnime…
Předvařenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno do mísy s česnekem, přidáme vejce, sůl, pepř, bylinky, promícháme a zahustíme strouhankou ze dvou starších rohlíků, které…
Slaninu nakrájíme na kostečky, necháme rozškvařit a osmažíme na ni na malé kostky nakrájenou žemli. Máslo utřeme se solí a vejci, přidáme osmaženou žemli, nastrouhané…
Patizony očistíme a nakrájíme na asi půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.Žemli rozmixujeme a smícháme s nasekaným česnekem a nasekanými…
Žemli (rohlík) nakrájíme na plátky a zvlhčíme ji mlékem, dobře rozmělníme a pak vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, pepř, papriku a sůl Z masa utvoříme 8 válečků,…
Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a 2x prelisujeme. Pridáme múku, vajce a spracujeme do kyprej hmoty. Do mäsa pridáme vopred namočenú a vyžmýkanú žemľu,…
Rychlý, chutný a sytý jarní oběd můžete vykouzlit jen z pár kvalitních surovin. Kombinací voňavého uzeného masa, žemlí, vajíček a kopřiv nebo jiných zelených bylinek…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Louis de Funès byl gurmán. Nepohrdl ale vepřovými ledvinkami nebo zelňačkou a sám si pěstoval bio zeleninu
Nevyhazujte slupku od banánu! Dá se jíst, vylepší chuť masa a vyleští i boty
Staročeská specialita hunc: Tradiční skromné jídlo z brambor a krup voní česnekem i majoránkou a snadno se připravuje