Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenDrobenkové koláče jsou velmi oblíbené zejména kvůli své jednoduché a rychlé přípravě. Nejčastěji se plní tvarohem nebo ovocem. Co takhle spojit tvaroh, ovoce a mák?…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Drobenkové koláče jsou velmi oblíbené zejména kvůli své jednoduché a rychlé přípravě. Nejčastěji se plní tvarohem nebo ovocem. Co takhle spojit tvaroh, ovoce a mák?…
Z 5 bílků a trochy cukru vyšleháme pevný sníh. Z 5 žloutků a cukru vyšleháme hustý krém, přidáme teplou vodu a šleháme ještě asi 1 minutu. Ke žloutkům opatrně střídavě…
Je dobře mít balení listového těsta vždy po ruce. Moučník s tvarohovou náplní a čepicí sladkého bílkového sněhu je velmi rychlou variantou pohoštění pro vaše milé. Díky…
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do mísy dáme žloutky, cukr, olej, horkou vodou a ušleháme.Do ušlehané pěny lehce vmícháme sníh z bílků a pak postupně přidáváme…
Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se…
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen…
Mléko musí mít minimálně pokojovou teplotu, nejlépe však, aby bylo teplejší. Přidáme do něj lžíci krupicového cukru, rozmícháme, přidáme droždí a necháme na teplém místě…
Během horkých letních dnů přijde vhod osvěžující chutná zmrzlina. Připravit domácí zmrzlinu není nic těžkého - vyzkoušejte například smetanovou zmrzlinu, nebo zvolte…
Zapneme troubu na 180 °C, ovoce opláchneme a necháme na sítku okapat. Polovinu ovesných vloček (50 g) rozmixujeme na mouku. Do mísy prosejeme všechny mouky na těsto,…
Brambory oloupeme a prolisujeme. Z brambor, špetky soli, žloutků a mouky vypracujeme vláčné těsto. Meruňky oloupeme a zbavíme pecek. Místo pecky vložíme do každé meruňky…
Občas potřebujeme rychlý chutný koláč, který bude do hodinky stydnout nakrájený na tácku před nečekanou návštěvou. A tohle je přesně on. Určitě vyberte vámi preferovanou…
Slané šátečky, plněné náplní z Lučiny, oliv a česneku, posypané sezamovými a lněnými semínky, vás překvapí svojí skvělou chutí a sklidí úspěch u všech vašich strávníků,…
Jemné smetanové noky, budou univerzální přílohou k pečeným masům se špenátem nebo zelím, ale také k omáčkám a guláši. Jednoduchou a rychlou přílohu, můžete zkusit třeba…
Koláč z křehkého lineckého těsta s tvarohovou nádivkou, vonící vanilkou a citronem, zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Doslova ideální moučník pro…
Velice vláčný a křehký koláč ze strouhaného těsta a tvarohové náplně je poměrně snadno i rychle připravený. Je třeba ho nechat rozležet, pak je nejlepší a vůbec se…
Velice vláčný a křehký koláč ze strouhaného těsta a tvarohové náplně je poměrně snadno i rychle připravený. Je třeba ho nechat rozležet, pak je nejlepší a vůbec se…
Do mísy dáme prosátou mouku, trochu osolíme a zalijeme vařícím mlékem, ve kterém je rozpuštěný tuk. Necháme chvíli vychladnout.Potom do těsta vmícháme žloutky, vejce a…
Toto je recept pro ty, kteří se bojí kynutého těsta a přesto se nechtějí knedlíků vzdát. Rovněž je tato příprava přílohy k pokrmům mnohem rychlejší, neboť odpadá doba,…
Klasický linecký koláč, ať už s tvarohem nebo jablky, zná každý. Ale zkoušeli jste už do těsta přidat nastrouhanou mrkev? Nejen že tím přidáte porci vitamínů, ale…
Klasický linecký koláč, ať už s tvarohem nebo jablky, zná každý. Ale zkoušeli jste už do těsta přidat nastrouhanou mrkev? Nejen že tím přidáte porci vitamínů, ale…
Další z dlouhé řady tvarohových koláčů, který můžete připravit mlsné rodině. Proč zrovna tento? Je rychlý, s nadýchaným tvarohovým středem a křupavou cukrovou čepicí na…
Horkovzdušná fritéza je skvělý pomocník v kuchyni a zároveň šetřič času. Přesvědčit se o tom můžete i v případě pečení těchto skvostných povidlových buchet. Příprava je…
Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet.…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Náročné recepty? S námi zvládnete svíčkovou i makronky jako šéfkuchař!
Tři tipy, jak využít zbylé řízky z kapra: Pikantní pečenáče nebo snadná pomazánka přijdou vhod i mezi svátky
Láďa Hruška překvapuje: Reportáž o kuřecích kůžičkách bych natočil i dnes. Vždycky jsem měl svůj styl, říká