Sladká a vláčná bublanina plná ovoce a křupavé drobenky: Vychutnejte si ji s námi
Těsto na bublaninu je velmi snadné, skládá se ze základních surovin, které má doma jistě každá šikovná hospodyňka. Stačí vyšlehat vejce, cukr, mouku, mléko a prášek do pečiva, nalít na předem připravený, vymazaný plech a posypat oblíbeným ovocem. Pak už jen nazdobíme sladkou posypkou, která se nám v průběhu pečení promění na křupavou dobrotu.
Tipy na oblíbené bublaniny
Bublaninu můžeme připravit i z kynutého těsta a doplnit třeba tvarohem. Známé jsou také bublaniny doplněné např. šlehačkou nebo jogurtem, které těstu dodají ještě větší vláčnost.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 5 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 17 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 18 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
Dejte si sendvič s pastrami! Speciálně naložené maso má původ v rumunské kuchyni
Klasický okurkový salát podle ČSN: Typickou sladkokyselou chuť zajistí správný poměr vody, octa a cukru
Jitrnice patří k masopustu: Aby při opékání dozlatova nepraskly, stačí je obalit v mouce nebo použít fígl s vodou