Luštěnina přímo nabitá bílkovinami, to je čočka. Zkuste ji konzumovat častěji
Máte rádi čočku? Mnohým z nás dokázaly čočku znechutit školní jídelny, což je veliká škoda. Čočka se totiž dá zpracovat mnoha způsoby – slouží jako příloha, využití najde jako součást salátů nebo jako základ polévky, ale dá se použít i netradičně, jako základ moučníku.
Proč je čočka zdravá
Čočka je luštěnina, která obsahuje nejvíc bílkovin (26 %) ze všech rostlin. Dále je bohatá na vápník, draslík, hořčík a fosfor. Její nedílnou součástí jsou také vitamíny skupiny B.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 5 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 6 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 21 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 21 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší houbová smaženice? Zkuste pár vychytávek a vytvoříte z ní hotovou delikatesu
5 nejslavnějších pikantních jídel světa: Zvládnete sníst indické vindaloo nebo mexické chili con carne?
Pět tipů na jedlé dárky nejen k Mikuláši: Čokoládové pralinky se rozplývají na jazyku a müsli tyčinky jsou slaďoučké i bez cukru