Koblihy: Sladké kynuté pečivo plněné marmeládou či pudinkem, kterému neodoláte
Všichni ho známe a všichni ho také máme rádi - ano, bavíme se o krásném dozlatova usmaženém koblížku, plněném marmeládou a pocukrovaném pořádnou vrstvou cukru. Zní to jako kalorická bomba a ona to taky je, ale té chuti a nadýchanosti podlehne občas určitě každý z nás. Zkoušeli jste někdy připravit domácí koblihy? Vypadá to velmi složitě, ale opak je pravdou. Příprava oblíbených koblih je velmi snadná a určitě ji podle návodu hravě zvládnete.
Kobliho nebo donut?
Přijdete do obchodu a v úseku pečiva se na vás smějí krásně barevné, zdobené, někdy plněné uvnitř s dírou uprostřed sladké donuty. Už jen při pohledu na ně by oči jedly. Vypadají fantasticky a chutnají skvěle. Připravují se velmi podobně jako koblihy smažením ve vysoké vrstvě oleje. Chuť je také velmi podobná, jediný rozdíl je v závěrečné úpravě. Tak kterému z nich dáte přednost?
Den koblih s krémem
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 16 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 19 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 21 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Přečtěte si Zobrazit více
Kostkový cukr vznikl díky české hospodyni. Konec nepraktických homolí zažila i Božena Němcová
WHO zařadí sladidlo aspartam mezi nebezpečné látky. Je třeba pokračovat ve studiích, říká expertka Margit Slimáková
Univerzální bramborové těsto využijete 100x jinak: Znáte rolovaný knedlík nebo makové milouše?