Koblihy z odpalovaného těsta
Pochutnávali jste si někdy na churros? Jejich obdobou jsou koblížky z odpalovaneho těsta. Hodí se jako masopustní pamlsek, nebo jen tak jako úžasný smažený hříšný moučník. Podávat koblížky můžete sypané cukrem, či polité polevou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 10 973 kJ / 2 623 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,96 g |
Tuky | 101,92 g |
Vláknina | 6,90 g |
Cholesterol | 1,01 g |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 362,94 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Koblihy z odpalovaného těsta, stočené do kroužku, s charakteristickým rýhováním, smažené ve vysoké vrstvě tuku a pak obalené v různých polevách nebo v cukru či skořici s cukrem, se ve Francii (a nejen tam) smaží na masopustní úterý. Ty co vidíte na obrázku byly s medovou polevou. Naleznete je i pod názvem cruller, který pochází z holandského kruler - vlnit se. Tyto koblihy se jedí tradičně také v Německu, v Dánsku (Klejner), nebo ve Švédsku (Klenäter). Z Evropy se rozšířily až za oceán a tak je naleznete i v Kalifornii. Koneckonců, pokud vidíte podobnost s Churros, taky nejste vedle. U každého takto kaloricky náročného experimentu se uklidňuju, že je to jednou za čas.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 4. 2014 17:59
8. 4. 2014 22:43
8. 4. 2014 12:43
5. 4. 2014 22:03
5. 4. 2014 18:45
5. 4. 2014 18:20
5. 4. 2014 18:08
5. 4. 2014 17:17
5. 4. 2014 17:03
5. 4. 2014 16:49
5. 4. 2014 15:02
5. 4. 2014 14:59
5. 4. 2014 14:31
5. 4. 2014 14:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Červená čočka s kuřecím masem a mrkví
lucisnice uvařila před 12 minutami
Buchta z jogurtu
VACLAVKA123 uvařila před 25 minutami
Čína wok s jasmínovou rýží
Alca. uvařila před 43 minutami
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 1 hodinou
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 1 hodinou
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 2 hodinami
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 2 hodinami
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
Sladké léto s Josefem Maršálkem: Jak na nadýchané žloutkové věnečky? Podle tohoto receptu je zvládnete jako profík!
Kofilové slzičky: Jak připravit křehké linecké cukroví s čokoládovo-kávovou náplní
Další recepty
Tématické fráze: těsto na koblihy smazene odpalovane těsto koblizky z odpalovaneho těsta babicovy dobroty z 5.4.2014 odpalované těsto smazene bezlepkový churros smažené koblížky z z odpalovaného těsta tvary z odpalovaného těsta smažené věnečky recept babicovy dobroty recepty z 5.4.2014 koblihy z odpaloveho testa smažené odpalovane koblížky dobroty z odpalovaného těsta recept na koblihy kolečka z odpalovaného těsta koblihy churros koblizky z trhu recepty koblyhy koblihy testo zeppole
Suroviny: voda, máslo, cukr krystal, sůl, mouka hladká, vejce, bílek, olej, cukr moučkový, med, mléko
Koblihy z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BR8
14 názorů