Kynuté těsto má spoustu využití. Hodí se na koláče, buchty, ale i pizzu nebo knedlíky
Kynuté těsto je v kuchyni velmi variabilní, neboť se hodí na spoustu skvělých sladkých i slaných dobrot. Řada lidí má však z jeho přípravy obavy, avšak pokud víte jak na to, není třeba se tomuto druhu těsta vyhýbat.
Jak se připravuje kynuté těsto?
Kynuté těsto není složité, jen vyžaduje více času na přípravu. Připravuje se nejčastěji z hladké mouky, ale můžete ji nahradit i polohrubou. Kynutí zajistí buď čerstvé, nebo sušené droždí. Myslete hlavně na poctivé propracování surovin. Kynuté těsto musí být hladké, lesklé a nesmí se lepit k míse nebo válu. Pak jej stačí nechat vykynout na teplém místě (někdy najdete i recept bez kynutí). Po zpracování požadovaných tvarů je nechte ještě chvíli odpočinout, aby nabraly na objemu. Při pečení pak troubu zbytečně neotvírejte.
Sladké a slané recepty z kynutého těsta
Z kynutého těsta lze připravit řadu slaných i sladkých pokrmů.
- Sladké recepty: koláče, buchty, rohlíčky, vánočky, záviny, koblihy, loupáčky atd.
- Slané recepty: slané pečivo (bílé pečivo i chléb), knedlíky, závin, pizza atd.
Předchozí 1 … 12 13 14 15 Další
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 9 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 13 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
V červenci déšť a slunečná pohoda – hojná bude úroda. Staré pranostiky našich předků se těší oblibě dodnes
VIDEO: Rybář Martin doporučuje na sváteční stůl amura nebo sumečka. Amur má chutnější maso, sumeček je bez kostí, říká
Vatikánský chléb štěstí voní skořicí a mandlemi. Podle tradice byste jej ale vždy měli poslat dál, jen tak přináší štěstí