Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mořské plody - články, postupy a rady

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Humr

Humr patří k oblíbeným darům moře. Na rozdíl od langusty má raději chladnou vodu a jeho maso je pevné. Vkládá se hlavou do vroucí vody, po uvaření maso zčervená. Je třeba dát pozor na převaření. Nejvíce masa má v klepetech a na ocase.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Garnáty

Garnáty jsou druhem mořských ráčků. Na rozdíl od humrů nemají vyvinutá klepeta. Garnát má šedé průhledné tělo, délku až 8 cm. Tato delikatesa obsahuje velké množství bílkovin a omega 3 mastných kyselin. Můžeme ji smažit, vařit, grilovat, dávat do rybích koktejlů a také do zeleninových a těstovinových salátů.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3 druhy ryb, a nesmí v ní chybět koření. Podává se v horkých talířích, vyložených opečeným chlebem. Tato polévka nahradí i hlavní jídlo.

1 2

Další témata

Další recepty

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více