Obiloviny - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Pohanka obecná se řadí mezi pseudoobiloviny, je to nenáročná rostlina, z čeledi rdesnovitých. Pochází z Číny. Neobsahuje lepek, ale naopak mnoho cenných živin, zejména rutin, který má dobrý vliv na cévy a žíly. Pohanku známe v mnoha variantách, loupanou, neloupanou, pohankový bulgur, pohankové vločky, ale také mouku. O pohance se říká, že je královnou zdravé výživy. Připravujeme z ní kaše, karbanátky, je vhodná i na klíčení.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 20 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00