Pizza je velmi oblíbeným jídlem, které znají lidé po celém světě
Pizza je jedním z nejoblíbenějších pokrmů na celém světě. Pochází z Itálie, a i když existují mnohé variace a regionální styly přípravy pizzy, základní koncept pizzy zůstává stejný: kruhový plát těsta, který je pokrytý různými ingrediencemi a pečený v troubě nebo na kamenném grilu.
Jak vypadá těsto na pizzu?
Těsto na pizzu mívá velmi podobný základ, ať už narazíte na jakýkoliv recept.
- Základem pizzy je těsto, které se vyrábí z mouky, vody, soli, droždí a oleje. Těsto se nechává kynout, což mu dává lehkou a vzdušnou texturu.
- Pravá italská pizza je známá pro tenké a křupavé těsto, ale v jiných částech světa se můžete setkat s různými druhy těsta včetně silného a měkkého.
- Na těsto se obvykle nanáší rajčatová omáčka s bylinkami (může být ale i smetanová), která dává pizze charakteristickou chuť a vláčnost.
Co všechno můžete dát na pizzu?
Na domácí pizzu můžete přidávat různé ingredience podle chuti a preference. Nejoblíbenějšími náplněmi jsou šunka, salám, různé druhy sýrů, rajčata, houby, paprika, kukuřice, olivy, feferonky, špenát, cibule, kuřecí maso, mořské plody a mnoho dalších. Kombinace těchto ingrediencí mohou vytvářet nekonečné množství variant.
Den pizzy pepperoni
Den sýrové pizzy
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 16 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak sázet pórek? Semínka je dobré předem namočit a slabší rostlinky odstraňovat. Na záhonku déle vydrží jeho zimní odrůda
Jak poznat v obchodě kvalitního uzeného lososa? Roli hraje barva i označení na obalu, všímat si musíme i metody uzení
Rakouské käsespätzle připomínají halušky. Lehce pikantní máslovou chuť jim dodá sýr z Tyrolska a speciálně osmažená cibulka