Sklízejte plodiny ve správném čase, abyste si dopřáli jejich dokonalou chuť
Sklizeň je proces, během něhož sbíráme zralé plodiny a plody ze svých zahrádek. V každém ročním období dozrávají jiné plodiny, a to v čase, kdy mají nejlepší velikost, konzistenci a především chuť.
Sklizeň v jednotlivých ročních obdobích
Každé roční období je ideální pro sklizeň určitého ovoce a zeleniny.
Jaro
- V jarních měsících se sklízejí nebo vysazují různé druhy zeleniny, jako jsou špenát, ředkvičky, salát, čerstvý hrášek a jarní cibule.
- Také začínají sklizně ovoce, jako jsou jahody a maliny, které dozrávají brzy na jaře.
Léto
- Léto je sezónou pro sklizeň mnoha druhů ovoce včetně třešní, borůvek, jahod, broskví, meruněk, hroznů, jablek a hrušek.
- Zelenina, jako jsou rajčata, okurky, papriky a baklažány, dozrává a je sklízena. Na začátku léta se také sklízí česnek, na konci léta pak cibule.
Podzim
- Podzim je sezónou pro sklizeň dalšího ovoce, jako jsou hrozny pro výrobu vína, jablka, hrušky, a také ořechy, jako jsou lískové ořechy a vlašské ořechy.
- Zelenina, jako jsou dýně, červená řepa, brambory, celer a mrkev nebo kukuřice, je sklízena na podzim a často se používá v tradičních podzimních pokrmech.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 11 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak doplnit proteiny? Tipy na jídla s vysokým obsahem bílkovin
Jak nejlépe opéct brambory? Aby byly krásně křupavé a nadýchané, je potřeba správný typ brambor a vhodný tuk
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny