Zima: Na zahřátí nesmí chybět husté vydatné polévky a horký nápoj
Zima v nás evokuje chuť se něčím zahřát, a to ať už je to nápoj, nebo miska vydatné polévky. Ale pozor, zima může přinést také zvýšenou chuť k jídlu a touhu po kalorických pokrmech, a tak je důležité udržovat vyváženou stravu a vyhýbat se nadměrnému přejídání.
Jaké potraviny jsou v zimě nejchutnější?
Zima přináší určité sezónní potraviny, které jsou v této době nejchutnější a nejvýživnější. Mezi ně patří brambory, cibule, česnek, kořenová zelenina, jablka, hrušky, brokolice, květák, různé druhy zelí a citrusové plody.
V zimě nejvíce zahřejí teplá jídla a nápoje
V zimních měsících hledáme často jídla, která nás zahřejí a poskytnou pocit pohodlí. Patří sem hřejivé polévky (např. bramborová, čočková, kulajda), guláše, různé druhy zapékaných pokrmů a také sladkých jídel (koblížky, bramborové šišky). Z nápojů nesmí chybět čaj či horká čokoláda, s alkoholem pak punč či svařák.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Historie chleba: Z pšenice se původně dělala jen kaše, později byl bílý chléb symbolem bohatství a ten tmavý byl určen pro chudé
Zlepšováky vánoční rybí polévky: Žemlové knedlíčky, staročeská zavářka z mlíčí nebo trocha fenyklu? Vyberte si sami
Holka u plotny radí: Jak na třený biskupský chlebíček podle Marie-Janků Sandtnerové? Recept z roku 1936 nezklame