Časté chyby při přípravě majonézy: Které to jsou, jak je napravit nebo jim předejít
Ceny v obchodech jsou čím dál vyšší, a tak často přecházíme na domácí výrobu. Doma připravená majonéza nemá obdoby, chuťově je nesrovnatelná s tou kupovanou, nehledě na minimální cenu použitých surovin.
Až vyzkoušíte domácí majonézu, rozhodně už nikdy po žádné nesáhnete do regálu. Výhodou je i to, že všechny potřebné ingredience máte vždy po ruce. Při její přípravě je potřeba dát pozor na pár drobností, abyste ji dovedli k dokonalosti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při přípravě majonézy
Chybami se člověk učí, my jsme je pro vás sepsali, abyste jim mohli předejít:
- Suroviny se nespojily: Pokud se vám nedaří spojit olej s vejci, začněte znovu. Tuto várku ale nevylévejte, použijte ji do nového pokusu namísto oleje. Děje se tak kvůli rychlému zvedání mixéru, pokud majonézu připravujete s jeho pomocí, nebo při použití velkého množství oleje najednou, kdy žloutky nestihnou olej pohltit.
- Sražená majonéza: Majonéza se srazí v případě, že nepoužijete ingredience pokojové teploty. Pozor, i nádoba k přípravě majonézy by měla mít stejnou teplotu. Srazí se i při rychlém přilévání oleje. Přilévejte ho proto postupně.
- Majonéza je příliš řídká: Zde pomůže pomalé přilévání dalšího oleje během mixování či šlehání. Nepřežeňte to, stačí málo a uvidíte rozdíl.
- Příliš hustá majonéza: Naopak k velmi husté majonéze přilijte minimální množství vody pro její naředění a zašlehejte.
Nezapomeňte, že konečná hustota se projeví až po vychlazení. Domácí majonéza vydrží v lednici až týden. Za tu chvilku času to rozhodně stojí vyzkoušet, nemyslíte? Zkuste si ji připravit krok za krokem podle našeho videoreceptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře