Hovězí vývar s morkovou kostí
Vývar - zlatavý, nezkalený, silný, voňavý po zelenině - to je hovězí vývar připravený podle našeho receptu. Věnujte mu místo na sporáku alespoň na čtyři hodinky. Odmění se vám plnou chutí. A polévka z něj bude excelentní
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 048 kJ / 1 207 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,62 g |
Tuky | 101,02 g |
Vláknina | 9,97 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 276 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 18,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 5. 2022 09:24
Obávám se, že ta "vůně" je nepředstavitelná...
No, zde se ale nabízí jednoduché řešení: Napřed zkusit a teprve posléze psát, že
1. 5. 2022 07:33
29. 6. 2019 12:43
Díky za odkazy
Z obavy, že i drahé sklo se snáze rozbije, jsem si pořídil levnější plast https://www.drogery.cz/produkty/ostatni/dedra/doma... Separátor dobře sloužil do okamžiku, než byl naplněn vřelým vývarem (moje nedostatečnost Slouží sice dál, ale prasklinami z něj pídí kapalina
***
Nic proti receptuale přestal jsem do vývaru(který podávám především jako bujon)dávat morkové kosti Vývar z předního masa (vč. žeber) příjemně voní po hovězím a naopak není cítit po loji. Naposledy jsem vařil z 1,5kg (surovinu vybírala moje milá řeznicejsem takřka ani nemusel sbírat tuk (bylo ho 1/2KL)
18. 9. 2018 18:52
18. 9. 2018 15:23
18. 9. 2018 13:38
Jsem si tedy pořídil spešl konvičku na oddělení tuku
Pokud má někdo podobnou potřebu, ať si zadá "oddělovač tuku"
Ceny jsou řádově rozdílné ale třeba si také vyberete
9. 2. 2018 01:12
8. 2. 2018 21:12
8. 2. 2018 21:06
Já to vím, většina kuchtíků to ví
No, snad pouze s výjimkou těch z komentářů u níže vloženého odkazu a autorky toho oného rcp, že
8. 2. 2018 20:59
8. 2. 2018 20:53
Leckterá kuchta to zvládne za slabou hodinku...
https://www.toprecepty.cz/recept/23679-falesna-hov...
No, možná je to tím, že vaří vrchní slupky zbavenou cibuli, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 3 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 3 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 3 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: UHO neboli univerzální hnědá omáčka může být skvělým základem mnoha jídel. Podle tohoto receptu se povede každému
Vídeňský bramborový salát chutná božsky. Recept je jen ze šesti běžně dostupných surovin, které vyjdou na 35 korun
Desatero rad na téma vývary aneb vše, co o nich každá hospodyňka potřebuje vědět
Další recepty
Tématické fráze: vyvar z morkovych kosti vývar z hovězích kostí hovězí vývar z morkových kostí hovězí morková kost pomalu tažený hovězí vývar hovězí morkové kosti morková kost vývar z kostí hovězí polévka s morkovou kostí hovězí kosti hovězí vývar hovězí polévka z kostí polévka z morkových kostí morkovy vyvar morková kost recept hovězí žebro s kostí recept hovězí polévka z morkových kostí polévka s morkovou kostí morkova kost recepty hovezí polévka s morkovou s kostí
Suroviny: žebro hovězí, kost hovězí morková, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, cibule, česnek, celer, voda, petržel, mrkev, libeček, nať celerová
Hovězí vývar s morkovou kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZxQQ
12 názorů