Minutová drobenka i do zásoby
Křupavá drobenka je nepostradatelnou součástí mnoha moučníků. Připravte si ji podle tohoto snadného a rychlého receptu. Koláče pak budou krásnější a buchty ještě lahodnější. Zbytek snadno zamrazíte, aby byla stále k dispozici.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 225 kJ / 4 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,75 g |
Tuky | 210,00 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 617,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělám záměrně více drobenky a zbytek ukládám do krabiček s víčkem a dám zamrazit. Kdykoli je po ruce, rozmrzne rychle.
Mouku můžete použít tu, na kterou jste zvyklí. Po upečení koláčů doporučuji potřít je rozpuštěným máslem (nejlépe Ghí) smíchaným s rumem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2023 21:37
Osobně dělám z poloviční dávky a i tak mi to stačí bohatě na klasický plech 28x38cm a ještě tak třetinu dávám na mrázák. Variantu se skořicí používáám jen když používám švestky.
Dovolila jsem si přidat foto ji t[už g6 tu] 6tz]d bloque h0
24. 7. 2020 07:05
17. 7. 2020 23:15
No a teď už bezpředmětné komentáře jen nechat smáznout, že
17. 7. 2020 22:57
17. 7. 2020 22:55
***
Kdysi jsem měl ruční mixer zvaný "tyčák"
Když se nástavec se sekacími noži vyměnil za úhlovou převodovku do pomala a nasadily se háky, byl to hnětač
Když se nasadily metly, byl to šlehač
No, možná v postupu stačila formulace "krátce (minutku) prošleháme" a kuchtíci by si už sami poradili - každý podle svých možností, že
Někdo v robotu s mísou že
Někdo v míse s ručním šlehačem, že
17. 7. 2020 08:42
17. 7. 2020 07:45
mika59: Bezvadný nápad pro někoho, kdo často peče, ale i pro toho, kdo se nerad "patlá" rukama v těstě. Já tak připravuji tvarohové těsto na ovocné knedlíky nebo linecké, jen se musí trochu déle hníst - drobenka se za chvíli spojí do hladšího těsta, které pak už jen kráce zpracuju na vále - a je rychle hotovo!
17. 7. 2020 07:11
16. 7. 2020 17:52
16. 7. 2020 17:29
11. 7. 2020 19:55
11. 7. 2020 19:41
mika59:
No, stran rozmanitosti češtiny se stylizujete do role Josefa Jungmanna...
...a vyšla jste z toho jako Jára Cimrman
(což mi offšem nezabrání drobenku vyzkoušet, že
11. 7. 2020 19:14
11. 7. 2020 18:23
10. 7. 2020 19:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 9 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 13 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 13 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 1 hodinou
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 2 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 4 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 5 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 6 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 6 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uchovat drobenku? Když jí připravíme více naráz, příští pečení bude o to rychlejší. Poradíme, jak ji uložit
Drobenka je ozdobou každého koláče. Aby byla křupavá, je třeba dodržet poměr ingrediencí, vůni jí dodá skořice nebo vanilka
Jak rychle nechat změknout máslo? Máme pro vás tři osvědčené vychytávky
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, skořice
Minutová drobenka i do zásoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrW1
23 názorů