Domácí strouhání do polévky je rychleji hotové než nudle. Poradíme s postupem
Domácí strouhání je rychlejší způsob polévkové zavářky než nudle. Z tuhého těsta na struhadle připravíme drobné kuličky nebo nudličky, které po usušení můžeme uschovat pro příští vaření.
Těsto vypracujeme z hrubé mouky a vejce. Na správně připravené strouhání nepřidáváme olej ani vodu jako do jiných těstovin. Chceme-li strouhání připravit do zásoby, těsto nesolíme. Strouhání se jako každé polévkové těstoviny vaří zvlášť v osolené vodě a do polévky vkládá uvařené, aby mouka nezakalila vývar.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na domácí strouhání
Na 1,5 l vývaru potřebujeme strouhání ze 140 g hrubé mouky a 1 vejce.
- Mouku prosejeme na vál a uděláme v ní důlek.
- Do důlku rozklepneme vejce a vypracujeme hodně tuhé těsto. Čím měkčí těsto bude, tím více se bude strouhání lepit k sobě.
- Na struhadle těsto strouháme a postupně vytvořené drobky jemně oddělujeme a roztřásáme, aby se neslepovaly.
- Nastrouhané drobky rozprostřeme a necháme na vále zaschnout.
- Strouhání vaříme asi 5 minut v osolené vodě.
Tip: Opečené a podušené domácí strouhání může nahradit tarhoňu.
Začátečníkům by mohlo pomoci názorné video na přípravu domácího strouhání.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 4 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 5 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Komentáře