Jak chutně připravit hlávkový salát. Oblíbená listová zelenina nás příjemně zasytí
Hlávkový salát je nejlepší čerstvě sklizený a svěží. Můžeme ho jíst samotný, používáme ho ke zdobení vařených jídel a obložených chlebů. Přidáváme ho do sendvičů a připravujeme z něj chutné saláty - inspirovat nás mohou osvědčené recepty.
Hlávkový salát pro zdraví
Salát má vysoký podíl vody, obsahuje důležité vitamíny a minerály, povzbuzuje chuť k jídlu a usnadňuje trávení. Podle Organicfacts.net působí jako mírné sedativum a pomáhá při usínání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduché recepty na saláty
Často se hlávkový salát připravuje pouze s jednoduchou octovou zálivkou, můžeme použít i citrón. Oblíbené jsou saláty, které doplníme na kolečka nakrájeným pórkem, rajčaty, uvařenými vejci a smetanovou nebo jogurtovou zálivkou.
Co přidat k hlávkovému salátu
Kromě rajčat a natvrdo uvařených vajec se k hlávkovému salátu (i ledovému) skvěle hodí různé sýry. V našich receptech se přidává gouda, eidam, niva nebo mozarella. Nakonec můžeme přidat i vlašské ořechy, nejlépe předem namočené.
K čemu salát podáváme
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 13 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 15 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší recepty z ředkviček. Osvědčené pomazánky a saláty z jarní kořenové zeleniny
Oblíbený vajíčkový salát - v retro stylu, vylepšený nebo odlehčený. Jak ho připravit a co v něm nesmí chybět
Jak používat tofu ve studené kuchyni. Lze jej naložit a připravit z něj chutnou pomazánku
Komentáře