Příprava houbových placiček nám zabere méně času než smažení hub v trojobalu. Vyzkoušejte nejlepší rychlé recepty
Houby, obalované v trojobalu a smažené jako řízky, jsou výborné. Jenže obalování je zdlouhavé, zvlášť když se na oběd těší několik hladových strávníků. Zato houbové placičky budeme mít hotové rychleji a také si pochutnáme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduché houbové placičky
- Na 40 dkg lesních hub potřebujeme 2 vajíčka, 2 lžíce hladké mouky, 1 střední cibuli, 1 lžičku sladké papriky, 2 lžíce másla, sůl, 2 lžíce sojové omáčky a olej na smažení.
- Houby nejprve očistíme a pokrájíme nadrobno.
- Poté je osolíme a podusíme na másle do změknutí.
- Po vychlazení přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, koření a hladkou mouku.
- Po promíchání směs necháme 45 minut odstát, suroviny se lépe propojí a placičky budou jemnější.
- Lžící nabíráme hromádky těsta, které klademe na pánev. Placičky osmažíme z obou stran dozlatova.
- Podáváme je buď s pečivem nebo s bramborovou kaší a s čerstvou zeleninou.
Jak placičky vylepšit
Placičky budou ještě lepší, když do směsi přidáme trochu strouhaného sýru. Se sýrem jsou výborné hned po usmažení, dokud je sýr ještě změklý, ale i po vychladnutí. A pokud přidáme do placiček půl lžičky kypřícího prášku, získají příjemnou kyprost.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 20 minutami
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 10 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 23 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
Houbová omáčka výborně chutná ke knedlíkům, bramborám i rýži. Uvařte ji podle některého z nejlepších receptů
Strouhaný sýr v kuchyni - jednoduchý a chutný pomocník, který vylepší mnoho pokrmů
Komentáře