Jak dlouho louhovat kořen z pampelišky. Bylina se používá na přípravu čaje
Pampelišky jsou oblíbené luční byliny, které se uplatní i v naší výživě. Používáme především květy, které se hodí na přípravu domácího "medu" (sirupu) a listy, vhodné a skvělé do jarních vitamínových salátů.
Pampeliška (smetanka lékařská) je podle lidového léčitelství ceněná pro své pozitivní účinky na naše zdraví. Vážíme si jí pro tyto vlastnosti: Zvyšuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, posiluje žaludek. Je močopudná a čistí organismus. Má mírné projímavé účinky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho louhovat kořen z pampelišky
Eva Hoffmannová a František S. Jebavý v knize Rostliny v domácí lékárně radí, jak připravit čaj (odvar) z pampelišky: "2 lžičky drobně řezaného sušeného kořene (nebo kořene s listy) dáme na 1/4 l vody. Necháme přejít var, 15 minut vylouhovat a přecedíme. Pije se vlažný 2 šálky denně."
Podívejte se také, jak udělat pampeliškový med.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 50 minutami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 23 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...
Komentáře