Jak dlouho vydrží pařížská šlehačka? Odpovídáme na dotazy začátečníků
Tmavou pařížskou šlehačku všichni známe a většinou máme rádi. Vzniká povařením kakaa nebo čokolády v tekuté smetaně a následným vyšleháním zastudena. Častou otázkou bývá, jak dlouho vydrží.
Připravená tekutá (neušlehaná) pařížská šlehačka má trvanlivost stejnou jako smetana, ze které jsme ji vařili. Po uvaření a zchladnutí ji uzavřenou uložíme do chladničky. Šleháme dříve než smetaně vyprší trvanlivost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho vydrží pařížská šlehačka
Bude stačit držet se těchto zásad:
- Pařížská šlehačka je hustší než bílá, drží lépe tvar.
- Zákusky nebo dorty s pařížskou šlehačkou skladujeme v chladnu, aby šlehačka nezkysla.
- Výrobky ozdobené pařížskou šlehačkou spotřebujeme během 2 dnů.
Tuto šlehačku výborně uplatníme třeba na jednoduchém zákusku Pařížské kostky podle následujícího videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Sedm jídel, na kterých ujíždí britská královská rodina: Kate miluje čočkové kari a král Karel si neodpustí bažantí koláč
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře