Jak grilovat kuře? Je více možností a osvědčených postupů, jak si s grilováním kuřete poradit
Grilované kuře je oblíbené díky své chuti i snadné přípravě. Můžeme ho ugrilovat buď vcelku nebo naporcované. Před grilováním ho nejprve naložíme do chutné marinády a necháme v ní odležet.
Pokud budeme kuře grilovat vcelku, nevybíráme příliš velké, abychom nemuseli dlouho čekat na propečení. Nejprve ho dobře omyjeme, poté naložíme nejméně na hodinu do marinády, raději ale na delší dobu. Do marinády můžeme využít koupenou grilovací směs koření nebo si sami připravit bylinky a utřený česnek.
Jak grilovat kuře
Na grilování jsou různé postupy a některé z nich jsou popsány v našich receptech. Grilovat můžeme dokonce i u ohniště a kuře ručně otáčet na rožni. Postup je sice zdlouhavý (grilování trvá i tři hodiny), ale jedná se o příjemný čas, který prožijeme s rodinou a přáteli při společném posezení a povídání. Během grilování kuře občas potíráme marinádou, střídáme se v točení rožněm a těšíme se na výsledek.
Jak poznat hotové kuře
Kuře musíme důkladně tepelně upravit a nesmí v něm zůstat žádné nedopečené maso. Správnou propečenost zjistíme, když do kuřete vpíchneme vidličku nebo velkou jehlu - musí vytékat čistá šťáva (nikdy ne růžová). Po ugrilování kuře necháme asi deset minut chladnout, potom se již do masa můžeme pustit.
Jak připravit "Grilovaná kuřecí prsa Toronto"
Grilovaná kuřecí prsa Toronto připravíme podle následujícího videa. Nejprve maso osolíme a potřeme připravenou marinovací směsí (z hořčice, olivového oleje, sojové omáčky a koření), necháme je alespoň hodinu odležet na chladném místě. Potom již začneme s grilováním, ideálně na venkovním grilu.
Grilované kuře chutná velmi dobře s pečivem, ale můžeme k němu připravit také brambory, bramborovou kaši nebo bramborový salát.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 4 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Mňamka
Přidáno před 6 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 7 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 17 hodinami
Komentáře