Karamelovou šlehačku do větrníků nebo dortu s námi určitě zvládnete hned napoprvé
Mnohé moučníky a postupy jsou pro nás výzvou. Zvládnout je hned napoprvé nám pomáhají podrobné postupy v kuchařských knihách nebo rychlejším způsobem hledání na internetu. Jednou z výzev bývá odpalované těsto a z něj vyrobené věnečky nebo větrníky.
Větrníky jsou plné kruhy z odpalovaného těsta, které po vodorovném rozkrojení plníme náplní z vanilkové šlehačky (krém Chantilly) a karamelové šlehačky, pokud tedy připravujeme klasické větrníky. Karamelovou šlehačku vás snadno naučíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na karamelovou šlehačku
- Z cukru zvolna a bez míchání připravíme karamel.
- Smetanu ohřejeme a vlijeme ke karamelu. Pozor, směs může prudce vzkypět.
- Postupně karamel ve smetaně rozvaříme na jednolitou směs. Po zchladnutí uložíme do chladničky na 12 hodin.
- Šlehačku klasicky vyšleháme a ihned použijeme. Šlehačkou plníme dorty, rolády, větrníky i jiné sváteční dobroty.
Odpalované těsto můžete vyzkoušet podle našeho názorného videa. Věřím, že se vám podaří.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Komentáře