Jak na Míša řezy: Vyzkoušejte užitečné tipy na přípravu oblíbeného moučníku
Míša řezy obohacují naše chuťové buňky už po mnoho let. Zavzpomínejte s námi na dětství a návštěvy cukrárny. Připravte si rovnou celý plech této pochoutky. Nemusíte se obávat množství, protože za chvíli bude vše pryč.
Delikátní souhra kakaového piškotu, tvarohového krému a křupavé čokoládové polevy nenechá nikoho v klidu. Nejspíš i proto se Míša řezy připravují rovnou na celý plech. Připravte si úžasnou sladkou tečku na oslavu nebo jen tak k odpolední kávě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na dokonalé Míša řezy
S našimi tipy se vám určitě zadaří a během pár chvil zůstane jen prázdný plech.
- Žloutky není potřeba šlehat s cukrem a zvlášť připravovat sníh z bílků. Vyšlehejte celé vejce spolu s cukrem, vůbec nic se nestane.
- Klasický cukr můžete nahradit cukrem třtinovým, který piškotovému těstu dodá karamelovou chuť i tmavší odstín, obzvláště v kombinaci se skořicí.
- Mouku vmíchejte do těsta za pomoci metličky, díky které se vyhnete tvorbě hrudek během zapracovávání suchých ingrediencí.
- Těsto míchejte jemně a opatrně, abyste zachovali jeho objem a výsledný korpus byl krásně nadýchaný.
- Troubu si předem předehřejte, aby pečení bylo rychlé a efektivní. Hotový piškot poté nechte zcela vychladnout.
- Ten nejlepší tvarohový krém připravíte z 500 g plnotučného tvarohu (z vaničky), 250 ml smetany ke šlehání a 100 g moučkového cukru. Přidat můžete také vanilkový lusk. Všechny ingredience stejné teploty vyšlehejte do jemné, krémové, přesto lehce řidší konzistence. Korpus přebytečnou vlhkost natáhne.
- Piškotové těsto namazané krémem nechte alespoň 2 hodiny vychladit v lednici, klidně však i přes noc. Pokud spěcháte, můžete takto připravený základ na chvíli vložit do mrazáku pro jeho rychlejší tuhnutí.
- Na čokoládovou polevu použijte 200 g hořké čokolády a 30 g kokosového oleje. Vznikne vám tak krásně lesklá poleva.
Po úplném vychlazení pak nakrájejte celý obsah plechu na úhledné kostky a hurá na mlsání. Díky praktickému videoreceptu nepřijdete o žádný detail přípravy Míša řezů, tak směle do toho (a půl je hotovo):
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře
8. 2. 2024 12:15
8. 2. 2024 00:27
4. 2. 2024 18:51