6 kroků k čokoládové polevě: Z čokolády na vaření je připravená raz dva a hodí se na všechny moučníky
Čokoládová poleva patří k nejoblíbenějším polevám na zákusky, cukroví nebo moučníky. Na přípravu je velmi jednoduchá a náš upečený výtvor dovede k dokonalosti. Připravíme ji z tabulky čokolády na vaření a využijeme podle libosti.
Nejeden moučník se bez čokoládové polevy jednoduše neobejde. Hladká poleva moučník ozdobí a zároveň učiní lahodným. A víte, jak ji snadno připravit? Stačí nám jedna tabulka čokolády na vaření, a kousek kakaového másla nebo ztuženého tuku pro správnou konzistenci polevy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat čokoládovou polevu
I když je poleva jednoduchá a na první pohled se nedá nic zkazit, opak může být pravdou. Polevu je třeba hlídat, nepřipálit a dobře míchat. Také musí mít správnou konzistenci, aby nebyla příliš hustá a dala se rozetřít na moučník. Čokoládu budeme rozpouštět ve vodní lázni.
- Připravíme hrnec s vodou, který začneme pomalu zahřívat. Dáváme pozor, aby voda nevařila, čokoláda by se snáz připálila a vytvořila hrudky.
- Na něj položíme další hrnec nebo nerezovou misku, do které nalámeme na kousky čokoládu na vaření.
- Do čokolády se nesmí dostat během rozpouštění ani kapka vody, která by polevu znehodnotila.
- Neustále mícháme, dokud není čokoláda zcela rozpuštěná.
- Přidáme kousek 100 % ztuženého tuku, kterým polevu naředíme podle požadované konzistence.
- V případě, že je čokoládová poleva příliš hustá, přidáme více tuku nebo smetany. V opačném případě přidáme trochu čokolády, nebo kakaa, které polevu zahustí.
Jak na polevu jako od cukrářky
V závěru pro vás máme inspiraci na hladkou, jemnou a lahodnou čokoládovou polevu, kterou využijeme na sladké moučníky. Nepřidáváme do ní žádný další cukr, jen čokoládu na vaření, kakao a ztužený tuk. Zbytek polevy můžeme zamrazit a opět znovu rozehřát, až ji budeme potřebovat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni? Zvládneme to snadno, ale do čokolády se nesmí dostat ani kapka vody
Cukrář Josef Maršálek upekl dort s čokoládou, bramborami a chipsy: Některé ingredience se prostě milují, vysvětlil
Jak rozpustit čokoládu? Ve vodní lázni to jde nejlépe, ale máme i další možnosti, jak si s rozpouštěním poradit
Komentáře