Jak na palačinky bez mouky? Nahradit ji lze tvarohem, pudinkem i pohankou
Jste milovníky palačinek, ale zrovna vám k jejich přípravě chybí mouka nebo se jí ze zdravotních důvodů vyhýbáte? Máme pro vás několik možností, jak si i nadále vychutnávat palačinky i bez použití mouky.
Klasické palačinky se připravují z mléka, mouky, vajec, špetky soli, případně s trochou cukru. Může se ale stát, že z nějakého důvodu mouku použít nechcete nebo nemůžete. Nic se neděje, protože k přípravě palačinek není mouka vůbec potřeba.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Palačinky bez mouky
S našimi tipy si pochutnáte na lahodných palačinkách bez mouky:
- Zkuste si připravit tvarohovo-pudinkové palačinky, na jejichž přípravu potřebujete jen 150 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 2 vejce a 2 vrchovaté lžíce jemného tvarohu. Škrob z pudinku směs zahustí a krásně udrží pohromadě.
- Banánové palačinky připravíte z 1 banánu, 100 g polotučného tvarohu (ten lze případně vynechat) a 2 vajec. Banán slouží jako pojivo, ale zároveň i jako sladidlo.
- Ovesné palačinky jsou našimi favority. Těsto snadno připravíte ze 150 g jemně namletých ovesných vloček, 200 ml polotučného mléka, 2 vajec a špetky soli.
- Klasickou mouku lze nahradit jinými druhy – moukou pohankovou, kokosovou, mandlovou nebo třeba rýžovou. Nahradit lze i mléko rostlinnými variantami.
- Vždy stačí jen všechny ingredience smíchat dohromady a poté smažit tenké palačinky na rozehřáté pánvi s malým množstvím tuku nebo na palačinkovači.
- TIP: Místo tvarohu můžete použít také rozmixovaný sýr cottage nebo mascarpone (palačinkové těsto připravíte z 80g mascarpone, 20 ml mléka či smetany a 2 vajec).
Těsto na palačinky se nemusí vůbec sladit. Dožene to totiž sladká náplň, ale také je díky tomu můžete naplnit naslano. Tak jakou variantu tentokrát zkusíte? Máme pro vás tip na výtečné pohankové palačinky se špenátem a ricottou:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 4 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 5 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Pohanková mouka je skvělou surovinou pro domácí pečení. Vyzkoušejte oblíbené recepty na chléb, lívance a palačinky
Pečeme bez lepku: Chytrý průvodce bezlepkovými moukami pro začátečníky
Čím plnit palačinky naslano? Vyzkoušejte je se sýrem, zeleninou či masem. Výsledek vás nadchne
Komentáře