Jak na rolovaný knedlík z bramborového těsta
Rolovaný bramborový knedlík je efektní a zase jiné zpracování klasického bramborového těsta. Náplň může tvořit tepelně upravené maso, smažená cibulka, bylinky, připravený vychladlý špenát nebo jiná zelenina anebo, jako v našem videu, plátky slaniny.
Nastrouhané uvařené brambory podle receptu osolíme, přidáme vejce, mouku, škrob, krupičku a zpracujeme na těsto, do kterého zapracujeme kousky změklého másla. Těsto musí být kompaktní a hladké.
Postup přípravy
Pracovní desku navlhčíme vodou a potáhneme potravinovou fólií. Fólii potřeme olejem a rozválíme na ni připravené těsto do tvaru obdélníku. Těsto potřeme žloutkem, potřeme nebo poklademe náplní, ale ne zcela do krajů.
Pomocí fólie těsto zabalíme do rolády. Překrojíme na menší roládky kvůli snadnější manipulaci, každou zvlášť zabalíme do čisté utěrky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme za mírného varu asi 21 minut.
Tip: ušetříte si utěrku a množství spotřebované energie, když roládky zabalíte do fólie potřené olejem a uvaříte v páře. Doba varu zůstává stejná.
Uvařený knedlík vybalíme, propícháme, aby vyšla pára a nakrájíme na plátky.
Podáváme nejčastěji k pečeným masům.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 11 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
7 nejlepších bylinkových receptů. Které bylinky se hodí nejlépe k dochucování pokrmů a snadno se pěstují na zahradě
Komentáře