Očistit a připravit hrušky na další zpracování zvládne podle našeho videa úplně každý. Ovoce se hodí do moučníků a k zavařování
Hrušky jsou velmi oblíbeným ovocem, které se pěstuje běžně i na našich zahradách. Jíme je především čerstvé, ale připravujeme z nich také výtečné moučníky a můžeme je zavařovat.
Hrušky na moučník nebo na zavařeniny potřebujeme očistit. Dobře je omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak je očistíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak hrušky očistíme
Je to zcela jednoduché:
- Omyté hrušky rozčtvrtíme. Rozřízneme je podélně na polovinu a poloviny ještě rozpůlíme.
- Stopku, zbytky okvětí i jádřinec z připravených částí odstraníme nožem.
- Takto postupujeme u všech rozčtvrcených hrušek.
- Tip: Proti zhnědnutí hrušky pokapeme citronovou šťávou.
Pokud potřebujeme odstranit i slupku, použijeme škrabku na ovoce a zeleninu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 18 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Komentáře