Jak používat bylinky na dochucení: Čerstvé dovedou pokrm k dokonalosti
V dnešní době, kdy máme téměř vše na dosah, je naprosto snadné mít sušené i čerstvé bylinky neustále po ruce. Neslouží pouze k dochucení pokrmů, ale také k jejich zdobení před servírováním. Jak využít celý jejich potenciál?
Bylinky jsou nedílnou součástí každého vaření. Pomalu ale jistě se vracíme k naší přirozenosti, kdy opouštíme umělá dochucovadla a bylinky opět nachází místo v našich kuchyních. Pěstovat je lze na parapetu, na terasách i zahradách.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dochucovat pomocí bylinek
Poradíme vám, jak správně bylinky použít, abyste je využili naplno:
- Řekněte stop sušeným bylinkám, máte-li byť sebemenší možnost mít doma bylinky čerstvé. Sušené bylinky nedodají pokrmu tolik chtěné chuti a vůně. Před použitím těch sušených je promněte mezi prsty, aby lépe uvolnily své aroma.
- Měkké bylinky přidávejte do pokrmů až k úplnému konci tepelné úpravy, aby se nerozvařily. Tím by ztratily i chuť a vůni. Naopak tvrdé bylinky je potřeba řádně povařit, aby uvolnily aroma.
- Celé koření (např. pepř, nové koření, bobkový list) je nutno před mixováním polévek či omáček vyjmout, pokud by tam nějaké zůstalo, může znehodnotit celý pokrm. Předejít tomu můžete i použitím sáčků na koření.
Sušené bylinky a koření skladujte v temnu a ve vzduchotěsných nádobách, aby si zachovaly svou barvu i aroma. Vyzkoušejte rump steak v bylinkách podle našeho videoreceptu, rozhodně neprohloupíte. Přejeme vám dobrou chuť.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 3 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat bylinky v nádobách. Dopřejte si skvělý gurmánský zážitek díky čerstvým bylinkám
Jak pěstovat pažitku za oknem. Jednoduchý a levný návod na domácí pěstování zelených natí
Oblíbenou bazalku můžeme snadno pěstovat za oknem i na zahrádce. V těchto receptech najde ideální uplatnění
Komentáře