Jak připravit džem bez vaření. Zvládneme to s černým rybízem a cukrem. Postup je snadný a pochutnáme si
Černý rybíz se vyznačuje výraznou vůní a chutí. Je plný cenných vitamínů, zvláště vitaminu C, a podle jednoduchého receptu z něj můžeme připravit džem bez vaření. Poradíme, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit nevařený džem
Rybíz opláchneme a necháme okapat, nejlépe na cedníku. Můžeme ho také nechat krátce oschnout - rozložíme ho přitom na suchou utěrku. Potom celý černý rybíz rozmixujeme (např. tyčovým mixérem) a přidáváme cukr. Černý rybíz, díky vysokému obsahu pektinu, rosoluje i v syrovém stavu. Podle dalších receptů připravujeme džem (marmeládu, rosol) pouze z rybízové šťávy.
Jak uložit nevařený džem
Nevařený džem (marmeládu) používáme stejně jako vařený. Je skvělý k mazání na pečivo, potíráme jím lívance a palačinky. Přidáváme ho do jogurtů a kaší. Má krásnou tmavou barvu, vyznačuje se výraznou vůní a chutí. Pokud se nám na zahradě urodil černý rybíz, určitě se vyplatí alespoň část úrody zpracovat tímto jednoduchým způsobem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby se džem nekazil. Stačí se řídit jednoduchými pravidly a použít kvalitní ovoce
Jak rychle odstopkovat rybíz. Jednoduchý postup nám ušetří čas, mísu rybízu odstopkujeme během chvilky
Jak se vaří třešňový džem. Připravujeme jej podle nejlepších receptů z dobře vyzrálých sladkých třešní
Komentáře